Nosza, avassunk stadiont!

51592_nagyerdei_stadionMondom a hozzávalókat: egy ünnepnap, amikor több ezer embernek semmi dolga, az eseményt hónapokkal megelőző promo, sztárok és focisták, illetve maga a stadion.

Mit hagytál ki, ha nem voltál jelen? Valószínűleg nem sokat, hiszen percről percre kaptad az élő közvetítést Facebookon. Akinek azonban mégsem sikerült eljutni a megnyitóra, röviden összefoglalom a történteket

Tehát az egyházi áldás és a „közös” ima után megjelent Orbán Viktor és Kósa Lajos a friss füvön. A polgármester hatalmas ováció kíséretében elmondta, hogy fogja még a piros-fehér csapat a Barcelonát fogadni ebben az új építészeti csodában. Majd megtapsoltunk mindenkit, akinek köze volt a stadion felépítéséhez. A miniszterelnök úr röviden beszélt, és ő is gratulált mindenkinek, aki munkájával segítette a monstrum létrejöttét. Miután a két politikus elhagyta a játékteret, sötétbe burkolózott a Nagyerdei Stadion, és elindult a show. Keresztes Ildikó, Király Viktor, Heincz „Biga” Gabi, Miklósa Erika, Sasvári Sándor, Tóth Gabi és Tóth Vera, illetve Radics Gigi szórakoztatta a majálisra érkező közönséget. Majd megjelent Lou Bega és a nép megőrült (vagy ha a nép nem is, én és a barátaim biztosan.) Tánc, tapsvihar és éneklés vette kezdetét.

51587_nagyerdei_stadion
(fotók: MTI)

A Debreceni Egyetem hallgatói felvonultak 54 ország zászlóival. A húszezer ember ajkáról együtt elhangzó nemzeti ima után a Star Wars zenéjére a Loki két csapatra osztotta keretét, majd kezdetét vette a játék. Ekkor meglehetősen elcsodálkoztam azon, hogy a nézők tízes, húszas csoportokban felálltak, és otthagyták a focinak szentelt épületóriást. Arról meg inkább már ne is beszéljünk, hogy a Magyar Válogatott All Stars – DVSC All Stars mérkőzésére mennyien maradtak.

Szóval kérdezem én: Mi lesz a stadionnal, ha nem lesz szurkoló, aki megtölti? Vagy csak party helyszín lesz? Ahhoz meg kicsit hatalmas, nem?

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás