Brazília – Horvátország 3:1- Nisimura-Horvátország 2-0

bra-croA szerkesztőségi beharangozónkhoz hasonlóan a 2014-es világbajnokságot megnyitó, Brazília-Horvátország mérkőzésről is több ember közreműködésével készült el az összefoglaló cikk. Most kiderül, hogyan látta Dévai Laci, Dezső Attila és Prezenszki Alex a tegnapi összecsapást.

 

 

Dévai László: 

Először is kezdjük azzal, hogy helyesen írjuk le az eredményt: Nisimura-Horvátország 2-0, Brazília-Horvátország 1-1. Sajnos a mérkőzést döntően befolyásolta a japán bíró, ezért kár is rendes elemzésekbe kezdeni. A mezőny egyetlen ázsiai sípmestere remekül, mondhatni tanári módon alkalmazta a vízalapú spray-t a sorfalak megzabolázásánál, de úgy néz ki többre már nem futotta az erejéből. Fölösleges paranoid módon, fotelkommentelőként egyből bundát kiáltani, vagy az egész eredmény mögé a gonosz Sepp Blatter, mindenhová elérő csápjait vizionálni. Egész egyszerűen az történt, hogy egy gyengébb képességű bíró vezetett, egy játékvezetői szempontból nem különösebben nehéz mérkőzést.

A brazil csapatból egyedül Oscar nyújtott értékelhető teljesítményt.

Dezső Attila:

Ettől több kell – a két csapat játéka többnyire kiegyenlített képet mutatott, ám nem a horvátok világverő stílusa (tény, van fantázia déli szomszédainkban), hanem a brazilok erőlködése miatt. Az első félidőben sokkal jobban élveztem a látottakat, a második játékrészben azonban picit beálltak a csapatok, sőt, a szabálytalanságok elburjánzása miatt Nisimurának a kelleténél többször volt szüksége beleszólni a meccsbe. Igen, a megítélt tizenegyes jogtalan volt, de úgy gondolom nem ez döntötte el a mérkőzést, a brazilok egyszerűen jobban akarták a győzelmet. Nyitómeccsnek parázs volt, de sok problémája lesz Scolari csapatának, ha nem lépnek egyet előre a csoportmeccseken. Nálam Neymar volt a Number One, de mégis Oscarnak köszönhetem, hogy maradt izgulni valóm a holnapi Mexikó-Kamerun-ra. Tippmix, of course.

Prezenszki Alex:

Az történt a nyitómeccsen, amit vártam. Már a himnusznál látszódott a brazilok arcán a feszültség, aztán a meccs elején vissza is ütött a túlzott idegesség. A horvátok veszélyesebben játszottak, megérdemelték a vezetést. Ezután folyamatosan vette át az irányítást a selecao, és a végére meg is fordították a meccset, így érvényesült a papírforma. A horvátoktól Olic játéka engem nagyon meggyőzött, a braziloknál nem hagyhatom ki a két gólos Neymar-t, viszont Oscar rengeteget robotolt. Úgy gondolom, Horvátország odaérhet a második helyre, de ebbe még bele fog szólni Mexikó vagy Kamerun is – a mai összecsapásuk után kiderül. Az mindenesetre biztos, hogy elég jól összejött ez az A csoport.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás