Szégyenkezésre semmi ok – Argentína – Bosznia-Hercegovina 2-1

6288168_74f784d0719e6d2f3ae3738ff9569d74_bpcAz éjféli kezdés ellenére valószínűleg sokan tekintették meg az F-csoport első mérkőzését, mivel a világbajnokság egyetlen magyar vonatkozású játékosa lépett pályára Bosznia-Hercegovina színeiben, a Ferencváros hátvédje, Muhamed Besic. Azért ne felejtsük el, hogy a bosnyákoknál akadnak még kiváló játékosok, valamint az ellenfél Argentína válogatottja volt, aki a világbajnokság egyik esélyese, tele sztárokkal. Végül egy korai, szerencsétlen öngól döntött.

A harmadik perc elején egy beadás után Sead Kolesinac-ról rendkívül ügyetlen módon a saját kapujába pattant a labda, így igazából az argentinok 1-0-ról kezdték a mérkőzést. A folytatásban úgy tűnt, mintha ez a dél-amerikai csapatot zavarta volna meg kicsit, átadták a területet, többet birtokolta a labdát a bosnyák válogatott, és helyzeteket is sikerült kialakítaniuk. Senad Lulic nevéhez fűződik a legnagyobb, a fejesét Sergio Romero gyönyörű védéssel tornázta szögletre.

Lionel Messi nem sokat nyújtott az első félidőben, sokatmondó ez a statisztikai összefoglaló is, amin a magyar sajtó által reflektorfénybe állított Muhamed Besic-csel hasonlították össze hatékonyságát.

Aztán a második félidő közepén ők ketten váltak főszereplővé: villant az argentin csatár, egy gyors passzos támadás végén rövid labdavezetés után – a ferencvárosi védő mellől, akit felrúgott csapattársa, Ermin Bicakcic – 16 méterről a kapuba lőtt. Pontosan helyezett lövés volt, még a kapufa is besegített. A második gól megnyugtatta az argentinokat, Messi-nek is megjött a kedve a játékhoz, sokkal felszabadultabban játszott az albicelestes.

A végére maradt azért egy kis izgalom, ugyanis a 84. percben a semmiből a bosnyákok támadója, Vedad Ibisevic megszerezte Bosznia-Hercegovina első világbajnoki gólját, amivel szépített, és az argentin szurkolók gyomrába egy kis ideget is becsempészett az utolsó néhány percre. Végül az eredmény nem változott, a kék-fehérek megérdemelten nyertek, de a Jugoszláv utódállamnak minden esélye megvan a csoport második helyének megszerzésére.

Azt azért sajnálhatjuk, hogy nem csak Besic-szintű légiósok (vagy akár magyar játékosok) szerepelnek csodás színvonalú bajnokságunkban, ugyanis a 21 éves védő egyáltalán nem lógott ki, sőt, a legtöbb helyen a meccs legjobbjai között említették.

(fotó: Gabriel Bouys/AFP)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás