A vb legunalmasabb háromgólos győzelme – Franciaország – Honduras 3-0

brazil_soccer_wcup_france_honduras151846Franciaország Honduras csapatával csapott össze – a szó szoros értelmében – az E jelzésű kvartett nyitómeccsén. A színvonal alacsony, a csapatok agresszivitási szintje rendkívül magas volt. Pozitívuma a találkozónak, hogy a közönség ismét láthatott három (Gundi szerint kettő) gólt, ezen felül csak a hondurasi kivégzőosztag brillírozott.

A gallok a spanyolokkal kerültek azonos selejtezőcsoportba a brazil vb előtt, így borítékolható volt, hogy pótselejtezőre kényszerülnek majd. Volt is nagy riadalom, miután Ukrajna megcibálta a gallkakas csőrét, és kétgólos előnnyel utazhattak Párizsba a selejtező visszavágójára. A világ rendje a helyére állt, a kékek 3-0-ra nyerték a tüzes hangulatú második meccset, és ezzel megváltották jegyüket Brazíliába.

Az első félidő után felmerülhetett a kérdés a mindenkori futballszurkolóban, hogy miért? Az előzetes várakozásoknak megfelelően a hondurasi nemzeti tizenegy nem vezetett szemkápráztató támadásokat, nem színezte a játékot briliáns cselekkel, nem szegezte kapujához a franciákat. Amit megmutattak, az az, hogy rendkívül kiképzett kivégzőtisztek készítették fel őket az eseményre, csíptek, rúgtak, haraptak és nem egyszer átlépték a durvaság határait. A gond ezzel az volt, hogy a franciák képtelenek voltak saját játékukat játszani, és jobb híján belementek a vagdalkozásba.

A fizikai ütközet (durvaság?) csúcstalálkozójának a Palacios-Pogba csörte adott otthont. A közép-amerikai taposott, a gall törlesztett, aminek megfelelően mindkettejüknek az öltöző felé kellett volna vennie az irányt egy (vagyis kettő) csinos piros kártya felmutatása után. Megúszták egy-egy sárgalapos figyelmeztetéssel. Palacios azonban becsülettel küzdött a második ilyen jellegű figyelmeztetésért, és végül elnyerte méltó jutalmát. A félidő vége előtt megkapta második citromszínű lapját, a kékek tizenegyeshez jutottak, Benzema értékesítette, és ezen a ponton nagyjából el is dőlt a mérkőzés végkimenetele.

A második félidő egyáltalán nem hozott látványosabb játékot, a gallok még hozzátettek kettőt az előnyükhöz, és a gólvonal-technológia is jelesre vizsgázott, ezt leginkább a hondurasi kapus bánhatta.

A francia válogatott hozta a kötelezőt, de egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Honduras egyedül azt könyvelheti el részsikerként, hogy megakadályozták a századik francia vb-gól megszületését.

(fotó: TASR/AP)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás