A cserék hozták a győzelmet – Belgium – Algéria 2-1

mertensA mérkőzés egyértelmű esélyese Belgium volt, amely az egyik legerősebb “kiscsapat” titulussal szerepel a 2014-es világbajnokságon. Ennek ellenére egy meglehetősen nehéz meccsen, a jó cseréknek köszönhetően tudták csak legyőzni Algéria válogatottját.

Az első játékrészben nem sok említésre méltó dolog történt, a belgák egyáltalán nem teljesítettek jól, ugyanez elmondható az észak-afrikaiakról is, semmit nem mutattak, mégis egy beadás utáni lerántás miatt a félidő közepe fele tizenegyeshez jutottak. Szofian Fegulit értékesítette a büntetőt, így nagy meglepetésre vezettek az algériaiak. Ne feledjük, hogy kik voltak már ekkor is a pályán az európai csapatban: Romelo Lukaku, Eden Hazard, Vincent Kompany, Moussa Dembélé, Axel Witsel, Jan Vertonghen. Utóbbi követte el a szabálytalanságot, amiből a tizenegyest kapta a sztárokat felvonultató belga válogatott.

A második félidőben aztán beállt Dries Mertens, és a Manchesterben enyhén szólva gyenge teljesítményt nyújtó Marouane Fellaini. Marc Wilmost, a belgák szövetségi kapitánya jó érzékkel cserélt, először a 70. percben Fellaini egy szép fejessel egyenlített, majd a hajrában Mertens vágta be kegyetlenül a labdát, amit Hazardtól kapott tökéletes ütemben. Az eredmény ezután már nem változott. Algéria nem nyújtott meggyőző teljesítményt, Belgium pedig kissé nyögvenyelősen, de hozta a kötelezőt.

(fotó: Europress/AFP)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás