Fitness, wellness, kényeztető világbajnokság – Irán – Nigéria 0-0

000_DV1768511Az idei világbajnokság első döntetlennel végződő mérkőzése, az Irán-Nigéria találkozó olyan rendkívüli izgalmakat hozott, hogy két szerzőnket is megihlette, így most Dezső Attila és Dorogi László összefoglalója következik a 0-0-ás eredménnyel zárult összecsapásról.

Dezső Attila:

Nem tudom, hogy a nézők soraiban Nostradamus késői leszármazottja foglalt-e helyet, de tény, hogy előre látták a mérkőzés csúfos végkifejletét. Nem láttunk szép játékot, sőt, a klasszis megoldások (nem hogy a gólok!) és a gólratörő játék elmaradása mellett engem az ötlettelenség és a fantáziatlanság netovábbja szomorított el. De tegyük hozzá: lettünk kényeztetve, hiszen „minden idők legjobb világbajnokságát” várjuk néhány mérkőzést követően, noha négy évvel ezelőtt öt nap alatt mindössze 25 gól esett a mostani 41-gyel szemben, ráadásul már két gólnélküli döntetlenen is túl voltunk már. Ekézhetjük napestig a két válogatottat, de fogadjuk el, ilyen játékerőt képviselnek, számukra az is nagy szó, hogy sikerült megváltani jegyüket Brazíliába. Ilyen találkozók mindig is voltak, csak épp azért nem emlékszünk rájuk, mert nincs mire. Inkább örüljünk a többiek remeklésének, akik a játék farkastörvényei mentén tesznek arról, hogy ne kelljen sokáig Iránról és Nigériáról beszélnünk. Egyet sajnálok csak: Dejagah lecserelésekor óriási füttyöt kapott, noha talán ő volt az egyetlen, aki játszani is akart…

Dorogi László:

Ha valaki először ült le a TV elé, hogy megcsodálja ezt a varázslatos sportot, amit futballnak neveznek, minden bizonnyal soha többé nem néz meg egy percet sem egy futballmérkőzésből. Aki a magyar Nemzeti Bajnokság első osztályán szocializálódott, annak különleges csemegét szolgált fel az aktuális Afrika-kupa győztes és a világbajnokságokon 1998 óta győzelmet nem szerző iráni nemzeti tizenegy. Az ötvenedik percben (társaságban néztem a meccset) már el-elhangoztak a „Miért két félidőből áll a meccs?”, és a „Nekem ebből elég volt, hozok még egy sört” mondatok. A felek egyáltalán nem szórakoztatták a közönséget, pedig a stadion annak rendje és módja szerint megtelt. Ha mérleget akarunk vonni, megszületett az első döntetlen a 2014-es vb-n és az első gólnélküli döntetlen is. Argentína és Bosznia-Hercegovina pedig dörzsölheti a tenyerét: kinéz egy könnyed továbbjutás az acélosnak nem nevezhető kvartettből. Ennyi ember sosem örült még hármas sípszónak.

(fotó: Europress/AFP)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás