Miért nem izgat senkit a német henger? – Németország – Portugália 4-0

Pepe_mullerA címben megfogalmazott kérdés persze nem helytálló, de a Nationalelf úgy robogott át a CR7-re építő luzitán tizenegyen, hogy szerkesztőségünk is teljesen lefagyott a sokkoló eredmény láttán, és egy nappal később ébredtünk csak rá, hogy nem írtunk róla összefoglalót. Persze ezt a portugálok bánják a legkevésbé.

A német válogatottat mostanában senki nem veszi komolyan. Ott vannak, elvárják tőlük az elődöntős szereplést a világeseményeken, talán a döntőt is, de nem tekintik végső esélyesnek a világbajnoki cím megnyerésére. Ennek cáfolata képpen bivalyerős kezdéssel rukkoltak elő Brazíliában, és nagyon simán léptek át a talán kissé túlértékelt portugál nemzeti tizenegyen. Thomas Müller valószínűleg még szájában érzi a világbajnoki gólkirályi cím édes ízét Dél-Afrikából, ennek megfelelően hármat vállalt magára a németek négy szerzett góljából.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy róla állították ki a portugálok rosszfiúját, Pepét, miután egy erőteljes tockos kiosztása után még fejével is megsimogatta a „szörnyű” fájdalmakat átélő Bayern München csatárt. Létszámegyenlőségnél is nagy volt a német dominancia, bár egy-egy ellencsapásra még futotta a portugáloktól. Pepe kiállítása azonban végleg megpecsételte az ibériaiak sorsát.

Joachim Löw szövetségi kapitány legnagyobb problémája az lehetett, hogy a szintén gólszerző Mats Hummels sérülése ne legyen súlyos. Jelentjük: nem az.

Ami pedig a Real Madrid kétszeres aranylabdás sztárját illeti, ezúttal nem játszott kulcsszerepet. Eleresztett egy-két hatástalan bombát, de csapatán nem igazán tudott segíteni. Aztán bekapcsolt hiszti-üzemmódba, akkor pedig már sokkal többet foglalkozik olyan dolgokkal, amihez nem ért. Egy biztos: a németek megmutatták, hogy komoly esélyesként kell rájuk tekinteni, míg a portugál fejekben lesz mit rendbe tenni.

(fotó: Europress/AFP)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás