Egyszer volt, gól is volt… – Argentína – Irán 1-0

000_DV1779001Szép játék a futball, még szebb, ha valaki írhat is róla, az viszont már az élet furcsasága, hogy egy megfogalmazott tudósítást kapásból kell áthúzni egyetlen mozdulat miatt. A tizedik játéknap első meccsén Argentína és Irán ha nem is szemkápráztató, de dinamikus játékot nyújtott, érett a meglepetés, de jött Messi, és ekvalizálta vb-góljait aranylabdái számával.

Klasszikus népmesei forgatókönyv szerint zajlott a találkozó első 90 perce: meglepődtünk is meg nem is, láttunk is focit meg nem is. Meglepődtünk, mert Irán betonbiztos védekezésével már-már ikszre mentette a mérkőzést a világranglista 2. helyezettjével szemben, azon viszont nem csodálkoztunk, hogy az albiceleste uralta a játékot, kapujához szorítva az iráni válogatottat. Ennél tovább azonban nem jutottak, hiszen ellenfelük pazarul hárított minden egyes támadást, Hagigi már a félidőben kiérdemelte a meccs embere címet bravúrjaival.

Már az is meglepetés volt, hogy a többnyire hazai klubokban játszók így fel tudták tartóztatni a világ egyik legjobb csatárhármasát (Sabella az irániak vélt gyengesége miatt szavazott a Messi-Agüero-Higuain trió mellett), a Napoli támadója egyenesen úgy eltűnt, mint macska a sintértelepen. Sőt, a tanácstalanságot csak fokozta, hogy két ziccert is kihagytak az irániak, kis híján meglepve Romerót és a fél világot.

Fura leírni, de a meglepetést pont az argentinok okozták: Messi a 91. percben egy okos csel után ballal megtalálta az iráni kapu jobb alsóját, végül is papírforma-eredményt kreálva. Negyvenmillióan elégedettek is lennének meccsenként ennyi szerepléssel.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás