Meg nem adott gól, bosnyák búcsú – Nigéria – Bosznia-Hercegovina 1-0

nig-bosEgy ideje elhalkultak a világbajnokságon ténykedő játékvezetőkkel kapcsolatos negatív vélemények a különböző médiumokban, de most ismét van ok arra, hogy velük foglalkozzon a sajtó, ugyanis egy meghatározó, szabályos góltól fosztották meg Bosznia-Hercegovina válogatottját.

A mérkőzés elején tapogatóztak a csapatok, aztán egy kis idő után a bosnyák válogatott átvette a kezdeményezést, több veszélyes akciót is sikerült kialakítaniuk. Támadásaik sorozatban érkeztek, ami a 21. percben meg is hozta volna az eredményét, ha a játékvezető megadja Edin Dzeko szabályos gólját, amit a partjelző lesnek jelzett. Megbocsátható lenne a tévedés, ha a Manchester City csatára nem egy méterrel a védő mögül indult volna, láthatóan tökéletes ütemben. A meg nem adott gól nem törte meg Bosznia-Hercegovinát, továbbra is támadtak, ám Nigéria mindössze 8 perccel később egy gyors akció után Peter Odemwingie találatával megszerezte a vezetést. Az első félidőben ezután nem sok izgalom történt, a bosnyákokat a bekapott gól alaposan visszafogta.

A második játékrészben próbált támadni a jugoszláv utódállam, azonban nem sok kreativitás és ötlet volt felfedezhető a játékukban. Nigéria bebetonozta védekezését, néhány lehetősége is akadt, de a legfontosabb, hogy okosan húzta az időt, és megtartotta egygólos előnyét a lefújásig.

Feltehetjük a kérdést, hogy vajon mi lett volna, ha a bosnyákok szerzik meg a vezetést? Feltehetjük, de sok értelme már nincs – az afrikai csapat kiejtette Bosznia-Hercegovinát, így az egyetlen magyar vonatkozású játékost (Muhamed Besic) felvonultató válogatott a csoportmeccsek küzdelmei után búcsúzik a tornától. Irán ellen, az utolsó meccsen még szépíthetnek a statisztikájukon.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás