Ez már csak a statisztikának jó – Ausztrália-Spanyolország 0-3

cats1

A találkozó tétjével megegyező színvonalú mérkőzést hozott a futballtörténelem első ausztrál-spanyol összecsapása, emlékezetes momentumokat talán csak a leköszönő világbajnok tudott produkálni. Három szépen kivitelezett támadás, három találat – kár, hogy csak a vb-gólokat számlálók örülhetnek ennek.

Vicente del Bosque hét helyen is változtatott a kezdőcsapatban a chileiek elleni meccshez képest, a vérfrissítés meg is hozta a várt eredményt: sokkal dinamikusabban jöttek fel a spanyolok, bár a vezetés megszerzése után (David Villa sarokkal pöckölte el a labdát Ryan mellett, Juanfran passzát követően) visszább álltak, és ausztrál helyzet híján beállni látszott az eredmény.

A fordulás után majd’ 25 percet kellett várnunk az első komolyabb megmozdulásra: Iniesta régi önmagát idézően varázsolta a Brazucát Torres lábára, a Chelsea sokat piszkált csatára pedig lazán elgurította azt az ausztrál kapus mellett. Ezzel a találattal a harmincéves támadó harmadik vb-gólját szerezte, az elsőt 2006 óta.

A végeredményt a Villa helyére beálló Juan Mata állította be, gurítása Ryan lábai között talált utat a hálóba. A 3-0-ás végeredménnyel csak annyit ért el a spanyol válogatott, hogy a jelentéktelen harmadik helyen végezzen a B csoportban Hollandia és Chile mögött, mégis alulmúlta önmagát, hiszen a ’98-as, csoportkörös kiesés után mindig legalább négy ponttal zárt. Egy aranykor lezárult, ideje új fejezetet nyitni.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás