Saját bora lesz Debrecennek

Bormustrát tartanak november végén a Déri Múzeumban, melyen a 2015-ös év „Debrecen Város Bora” címkéjű fehér- és vörösbort is bemutatják.

1421_4190_borIdén is megrendezik november végén, 29-én 15 és 21 óra között a Déri Múzeumban a Bormustrát. A rendezvényen az elmúlt év legjobb boraival találkozhatnak a látogatók. A kiállításon húsz pincészet: nyolc egri, nyolc tokaji, három mátrai és egy bükki mutatja be három-három borát. Erkezik tovább négy vendég pincészet is Badacsonyból. Az idei évben is lesz gasztronómiai sarok, ahol ételkülönlegességek várják a vendégeket.

Először ebben az évben mutatják be Debrecen Város Borát, melynek kiválasztásakor fontos volt a bor minősége és a jó ár-érték aránya is. A matricát 2015-ben egy fehér és egy vörösbor is megkapja, melyen angolul és magyarul is olvasható lesz a „Debrecen Város Bora” elnevezés. A rendezvényre korlátozott számú belépőjegy lesz elérhető, melyekhez jár egy kóstolófüzet és egy kristály borospohár is.

A III. Debreceni Bormustrán Debreceni Borozó borászati szaklap tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat 75 kimagasló minőségű borát kóstolhatják meg a látogatók. Az eseményen résztvevő borászatok: Thummerer Pincészet, Gál Tibor Pincészet, Orsolya Pincészet, Besenyei Pincészet, Kovács Nimród Pincészet, Gróf Buttler Pincészet, St. Andrea Pincészet, Egri Borvár – Tóth Ferenc Pincészet, Csernyik Pince, Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet, Babiczki Pincészet, Szent Tamás Pincészet, Disznókő Pincészet, Tokaj Nobilis Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Holdvölgy Birtok, Béres Szőlőbirtok, Pendits Szőlőbirtok, Basilicus Pincészet.

Badacsonyból érkező vendégek: Málik Pince, Csobánci Bormanufaktúra, Borbély Pincészet, Laposa Családi Birtok.

A rendezvény fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, védnöke Papp László, Debrecen polgármestere lesz.

kép: www.friss.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás