Zajosan élünk – Zajkonferencia Debrecenben

zaj-konfNem mindennapi rendezvényen vehettek részt a látogatók 2014. november 15-én a Debreceni Egyetem főépületében, ahol a Filozófia Intézet és a Nagyerdei Almanach Online Bölcseleti folyóirat szerkesztősége közösen tartott előadást.

Bujalos István felkonferálásával kezdetét vette egy rendkívüli rendezvény november 15-én a Debreceni Egyetemen,  amelynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhettek a zaj szellemtörténeti és művészeti tapasztalatainak legkülönbözőbb kontextusaival.

A délelőtti órákban a Nyíregyházi Főiskolát Csobó Péter, a Zeneakadémiát Wilheim András és Sőrés Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémiát Ignácz Ádám képviselte. A jelenlévők átfogó képet nyerhettek a gépzene státuszváltozásáról, a hanginstallációról és Luigi Russolo futurista művész technikájáról is.

Az ebédszünetet követően Karap Zoltán a meta-esztétikáról tartott prezentációt, Sepsi László, a Prizma folyóirat szerkesztője a zenei szubkultúrákat mutatta be amerikai trashfilmekben, továbbá szó esett a zene szerepéről a narrációban és az ókori taoizmus zeneértelmezéséről is. A napot Windisch Márk és Bíró Kornél hanginstallációja zárta.

Képforrás: nagyalma.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás