Sokan rajtoltak a Debreceni Egyetemi Kupán

Több mint harminc versenyző mérte össze erejét a hagyományosan megrendezett úszóversenyen, amelynek a Debreceni Sportuszoda adott otthont 2014. november 20-án.

uszas_A versenyen magyar és külföldi hallgatók is neveztek, többek között vietnami, francia, török és brazil diákok. A versenyzők négyféle úszásnemben: mellúszásban, hátúszásban, gyorsúszásban és pillangóúszásban mérték össze erejüket 50 méteren, majd vegyes úszásban 100 méteren, emellett 8×25 méteres váltóúszásban is kipróbálhatták magukat a jelentkezők.

Török Zsolt, a sportesemény főszervezőjének szavaival élve a verseny célja többek között az úszás sportág népszerűsítése, valamint lehetőséget nyújtott, hogy a hallgatók amatőr és profi szinten összevessék tudásukat.

A verseny lebonyolítása során kézi időmérő segítségével értékelték az időfutamban elért teljesítményt. A legjobban teljesítők képviselhetik az egyetemet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon. A sporteseményen versenyzők közül az első három helyezett arany-, ezüst-, és bronzérmet valamint oklevél minősítést kapott.

Forrás: unideb.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás