A Debreceni Egyetem kancellárja is kézhez kapta a megbízólevelét

Dr. Bács Zoltán is átvette megbízási okiratát e hét hétfőn, a fővárosban. A kancellári megbízásokat Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere adta át.

A felsőoktatási rendszer átalakításának egyik lépése volt a kancellári reBácsZoltánndszer bevezetése. Október 31-én a Debreceni Egyetemmel együtt összesen huszonegy felsőoktatási intézet kancellárját választották meg. A kancellárok november közepétől kezdhették meg munkájukat, a teendőikről szóló megbízási okiratot pedig november 24-én vehették át.

Dr. Bács Zoltán 1993-ban agrármérnökként diplomázott, majd adótanácsadói és könyvvizsgálói képesítést is szerzett. Később a Számviteli és Pénzügyi Tanszék vezetőjévé választották. 2011-től az egyetem gazdasági főigazgatójaként látta el feladatait.

 

A kancellári feladatkörrel az intézmények működési hatékonyságát kívánják növelni. A kancellár felel az adott egyetem pénzügyi és gazdasági működéséért. A kormány abban bízik, hogy a kancellári feladatkör által „a magyar felsőoktatás versenyképessé és értékalapúvá tud válni a későbbiekben”. Dr. Bács Zoltán megbízatása 2017. november 17-ig szól.

Kép forrása: unideb.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás