Térfigyelő kamerákkal vigyáznak a parkerdőre

Térfigyelő kamerákkal vigyáznak a megújult debreceni parkerdőre. A kamerákat hamarosan a rendőrség központjával is összekötik.

bekasto5A városi térfigyelő rendszerről a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kameráknak óriási szerepük van a bűnmegelőzésben. A tapasztalat azt mutatja, hogy ahol van kint kamera, és erre felirat is figyelmeztet, ott kevesebb bűncselekmény történik.

A megújított parkerdő átadásakor is elhangzott, hogy a terület védelmét egy 10 kültéri kamerából álló rendszer segíti majd. A térfigyelő kamerákat a rendőrség Kossuth utcai bevetési központjába kötik be. A városi tanács csütörtökön tárgyalja azt a javaslatot, ami ezt elősegítheti.

A bekötésre alkalmas hálózatot a DV Info Kft. bérli, de a hálózatnak vannak még kapacitásai, így a térfigyelő rendszert is elbírja. A hálózatot bérlő társaság térítésmentesen, korlátlan ideig adna részt a hálózatból, hogy a kamerák képeit a rendőrség központjába lehessen továbbítani.terfigyelo2

A korszerű technika miatt a kamerák rendkívül pontos képet tudnak adni a területről, hiszen 50-80 méteres távolságból is tökéletes minőségben rögzítenek. Ez a jó minőségű rögzítés hasznos lehet, ha emberi arcokat, rendszámtáblákat, vagy egyéb ismertetőjelzéseket kell azonosítani.

forrás: dehir.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás