Esélyegyenlőségi Nap

dfA fogyatékkal élők mindennapjait ismerhették meg az egyetem hallgatói az Esélyegyenlőségi Napon. Ez egy rendezvénysorozat része, aminek a Böszörményi úti campus ad otthont december 1-4. között.

Az ENSZ 1992-ben a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Érzékenyítő programok, láthatatlan kiállítás, kutyaterápiás bemutató és előadások várták a hallgatókat szerdán, a Mentálhigiénés Egyetemi Napok keretein belül. Az érzékenyítő programokon, olyan különleges szemüveget vehettek fel a hallgatók, amin keresztül úgy láthattak, mint a látássérültek. A láthatatlan című kiállításon pedig teljesen sötét szobában kellett tárgyakat megtalálniuk. Minden egyes ilyen kiállításnak és bemutatónak, az volt a célja, hogy a szellemileg és fizikálisan ép hallgatók megértsék a fogyatékkal rendelkező társaikat.

„Mi, agrárosok azt valljuk, hogy mindenkinek esélyt kell adni. Az azonban már az egyénen múlik, hogyan használja ezt ki. Mi úgy gondoljuk, hogy ha valakinek adódik egy esély, azzal élni kell” – mondta el Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

forrás: unideb.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás