Nem tart szénszünetet az egyetem

A Debreceni Egyetem tizennégy kara úgy döntött nem tart idén szénszünetet. Több felsőoktatási intézmény takarékossági vagy más okokból téli szünetet rendelt el. A Debreceni Egyetem döntése alapján a két ünnep között is lesz vizsgáztatás a téli időszakban.

debszenA két ünnep közötti időszakban néhány kar dolgozói december 22. és január 4. között veszik ki szabadságukat. Emellett a Főépületben található Bölcsésztudományi és Természettudományi Könyvtár december 22-én és 23-án is nyitva tart, illetve a Kenézy Élettudományi Könyvtár még december 29-én és 30-án is elérhető lesz a tanulni vágyók számára. A debreceni campusokon a kollégiumok sem zárnak be a vizsgaidőszak idejére. A Klinikai Központban a betegellátás is a szokott rend szerint működik az ünnepek alatt.

A vizsgaidőszak december 22-től február 6-ig tart a Debreceni Egyetemen. A két ünnep között több karon is lesz vizsgáztatás: így a DE Természettudományi és Technológiai Kar, a DE Gazdaságtudományi Kar, valamint a DE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói hamarabb túleshetnek a vizsgáikon.

Az egyes karok épületei csökkentett üzemeltetési szolgáltatás mellett működnek, de ez jelentős megtakarítást nem jelent az intézmény számára, hiszen a fűtést teljesen nem lehet kikapcsolni. A két ünnep közötti időszakban mindenhol biztosított lesz az ügyelet és a portaszolgálat, hogy szükség esetén a hallgatók és oktatók bejuthassanak az épületekbe.

forrás: civishir.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás