A paleolit édességek titkai

paleosomlóiA paleolit sütemények előnyeiről és az egészséges táplálkozásról tart előadást Pálfi Barbara gasztroblogger december 10-én 18 órától. Az előadás helyszíne, az Agrártudományi Központban található I-Klub.

 

A „Süteményeskert – édességek a BL55-ön túl” című bemutatón elsősorban a paleolit receptek alapján készült édességek és az elkészítésükhöz szükséges alapanyagok kerülnek középpontba. Ezek az édességek kizárólag természetes összetevőkből, például mandulalisztből, kókuszzsírból és különféle gyümölcsökből készülnek.

 

A paleolit életmód azon a feltevésen alapszik, miszerint ahhoz az ideális tápanyag-beviteli módhoz kell visszatérni, ami az őskorban jellemezte az embereket. Hívei kerülik a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Ezek helyett étrendjük természetes alapanyagokból – hús – és halfélékből, magvakból és zöldségekből – áll. Az I-Klub következő eseményén olyan süteményreceptekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek a paleolit táplálkozás szabályait követik.

 

Az I-Klub, az Agrártudományi Központ területén működő I-Bolt (Innovatív-Bolt) által szervezett programsorozat. Az I-Klub keretén belül az érdeklődők betekintést nyerhetnek az élelmiszerekkel kapcsolatos újításokba, előadásokat hallgathatnak és „tesztelhetik az egyetemi fejlesztések ehető eredményeit”.

Kép forrása: sutemenyeskert.cafeblog.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás