22 Jump Street – A túlkoros osztag- filmkritika

 

22_Jump_Street_Final_Trailer_640x360A 2012-ben megjelent 21 Jump Street igazán eredményesre sikerült. Így elkészült a magától értetődő folytatása, ami természetesen lehetett volna olyan, mint a szokásos folytatások általában. Amit egy néző vár: ütősebb, erősebb, hangosabb. Minden megvan benne, ami egy szórakoztató komédiához szükséges. Jó hangulat, ötletes poénok és szimpatikus karakterek, voltaképpen a sztori is ugyanaz, mint az első részben, ahol a két „kopasz” rendőr, Schmidt (Jonah Hill) és Jenko (Channing Tatum) magukat középiskolás diákoknak kiadva lelepleztek egy gimnáziumi droghálózatot. A második részben pedig, egy egyetemre kell beépülniük, hogy ismét felfedjenek egy iskolai droghálózatot. Kényszerűségből egyetemista lesz Schmidtből és Jenkóból, ahol ismét új barátokat kell szerezniük és ezzel együtt, egy új környezetbe is be kell illeszkedniük.  Ami nem alakul zökkenőmentesen, mi több, a két haver barátsága is veszélybe kerül. Hiába hasonlít a második rész az elődjére, így is legalább ugyanannyira szórakoztató marad.

Ugyanúgy ügyesen keverik benne az akciózást a poénokkal és a diáklét frappáns bemutatásával. A nyomozás kevésbé érdekes számukra, mint az élet a fő sulin. A szexi és jóképű Jenko ráébred, hogy a sportpályán a helye, és minden erejével beleveti magát az amerikai futballba; Schmidt viszont a művészeti kurzuson találja meg önmagát, na meg a romantikát. Balszerencséjére, ugyanis a lány nem más, mint főnöke (Ice Cube) lánya. Bár külön utakon kezdenek járni, a nyomozás szálai a végére összeállnak. Az alkotók, amit lehet, most is kihoztak ebből a baráti „párkapcsolatból”. A poénok nagy része e körül forog: legyen az egy poliptámadás vagy akár egy autós üldözés. A mellékszereplők közül kiemelkedik főnökük, Ice Cube, aki emlékezetesen engedi szabadjára dühét az iskolai látogatáson. Tatum és Hill abszolút eltérő egyéniségek, de mégis öröm nézni, amikor együtt vannak a vásznon. A film tehát eléri célját és mindenképpen szórakoztat. Azon túl, hogy egy remek forgatókönyvvel rendelkezik, úgy gondolom, hogy a film sikere egyértelműen a főszereplő párosnak köszönhető.

Kitűnő színészekkel, jól megírt forgatókönyvvel és megfelelő rendezéssel büszkélkedhet a film. Az első rész kedvelőinek egyenesen kihagyhatatlan darab. Elejétől a végéig izgalmas és vicces tud maradni. Azt gondolom, hogy toronymagasan a 22 Jump Street 2014 vígjátéka!

Kép forrása:fourletternerd.com

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás