Rossz szomszédság – filmkritika

letöltésA cím teljesen lefedi a sztori lényegét és a filmről alkotott véleményemet is. Tény, hogy nem katasztrofális baromság, mivel a sztori jó és a színészek nagy része is, de a film kétségtelenül rossz.

Miről is szól? A történet szerint egy fiatal, kisgyerekes házaspár szomszédjába beköltözik egy egyetemi diákszövetség, akiknek az a legfőbb céljuk, hogy megrendezik a következő sörpong bajnokságot, illetve óriási partikat hozzanak össze, szinte minden nap. A pár, Mac és Kelly (Seth Rogen és Rose Byrne) persze nem tűrheti mindezt egy pici babával a közvetlen szomszédban, ezért szépen lassan a kezdeti haverkodásból gigantikus háborúvá alakul kapcsolatuk, ami ahhoz vezet, hogy a végén valakinek mennie kell.

A film első óriási hibája, hogy már a trailerben láthattuk, szinte majdnem az összes poént. Persze- persze milyen is legyen egy vígjáték, ha nem vicces?! De ez már annál sokkal több, és nem pozitív értelemben. Ezek a humoros jelenetek élvezhetőek lehetnek akkor, ha van némi háttérismeretünk hasonló filmekkel és karakterekkel kapcsolatban. Rengeteg az utalás különböző filmekre, sorozatokra és közszereplőkre. Ami zavaró, mivel aki nem látta az említett filmet az nem tudja, hogy miről van szó. Bár ez még nem is akkor nagy tragédia a film humorával, mivel van pár olyan jelenet, amit nem hoztam volna nyilvánosságra. Vannak eltalált poénok, de sajnos sokkal több van az ellenkezőjéből.

 

Ez a film több sebből is vérzik, ebből a sztoriból sokkal többet lehetett volna kihozni, ennél ezerszer jobban. Igen, vannak ennél sokkal rosszabb filmek is, de ez sem a jó kategóriába tartozik.

Kép forrása:cinestar.hu

 

 

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás