A férfiagy – Csányi egyszemélyes vígjátéka

A férfiagy-avagy nincs itt valami ellentmondás? című darabban láthattuk Csányi Sándor színészművészt, december 8-án, hét órától, a Lovardában.

Csányi Sándor egy amerikai stand-upos, Robert Dubac komédiáját vitte színre ezúttal a Lovarda színpadán, december 8-án. A fővárosi Thália Színházban már sikert aratott, idén májusban a Kölcsey Központban láthatta a debreceni közönség, most a Lovarda Pódiumán ismerhettük meg az egyszemélyes darabot. Az érdeklődés most is nagy volt A férfiagy iránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy, az előadásra már elővételben minden jegy elkelt.

ferfiagy-avagy-nincs-itt-valami-ellentmondas-budapest-2-lA stand-up comedy elemeivel tarkított egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, akit Csányi Sándor alakít. A történet szerint a magát is hímsoviniszta férfinek tartó fiatalembert elhagyta menyasszonya, aki két hét gondolkodási időt hagyott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?” Örök érvényű témát boncolgat a darab: miért nem érti a férfi a nőt?  A főszereplő úgy érzi neki tér kell, a menyasszony meg erre azt mondj, hogy idő? Nő elmegy, a Férfi vár. Miközben évelődik, belső hangokat hall, és mint akikkel személyes tapasztalatai vannak, hat különféle hímsoviniszta férfitípus alteregóját is magára ölti. Csak mindezek tanácsaikkal és történeteikkel még inkább összezavarják a gondolkodását. Hogy mire jut végül Sanyi, és mit von maga után, mikor Júlia (Fodor Annamária) is megjelenik, azt a néző az előadás végén megtudja.

Csányi Sándor 70 perces darab erejéig kibújt a filmvásznon megszokott szépfiú szerepéből, és egy komikus és szerethető figurát teremtett a színpadra. Egy „mindenki Sanyiját”- hiszen a legtöbb férfi karakter megjelenik benne. Ugyanakkor a nők elé is görbe tükröt tart, mert a mulattató helyzetek és mindenki által többször végigzongorázott példák mögött nem egyszer magunkra ismerhetnek a nők is.

kép forrása: thalia.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás