Ütős látvány, gyenge történetek: Sin City: Ölni tudnál érte kritika

SIN CITY 2 BannerLassan 10 éve már, hogy Robert Rodriguez és Frank Miller megalkotta azt a képregény adaptációt, ami teljesen követi az alap képregényt látványilag.  A 2005-ös fekete-fehér első rész annak idején nagyot ütött, köszönhető a látványnak a remek történeteinek és a karaktereknek. A film anyagi sikerének köszönhetően a rendezők azonnal elkezdtek beszélni a folytatásról, de csak 10 év elteltével kapták meg a rajongók.

 

Ami jellemzi a második részt az a hátborzongató színhatás, naturalista akciójelenetek és a lélegzetelállító testiség, mégis az ismétlés hatását kelti a nézőkben. Felépítése teljes egészében olyan, mint az első részé. A film cselekménye három szálon fut és párhuzamosan is zajlanak az események. Az egyik szálban egy új szereplőt ismerünk meg, Johnnyt (Joseph Gordon Levit), egy fiatal szerencsejátékost, aki a nagy szerencséjével, kizsebeli egyik ellenfelét, mégpedig az igen befolyásos Roark szenátort (Powers Boothe). A szenátor azonban nem hagyja ezt annyiban, és bosszúhadjáratot indít a fiú ellen. A másik cselekményszálban egy régi szereplő tér vissza új köntösben, Dwight (Josh Brolin) egykori szerelmével, Avaval (Eva Green) harcol végeláthatatlan háborút. Mégis, Dwight legnagyobb problémája, hogy minden bosszantó dolog ellenére, nem tud ellenállni Avanak. Az utolsó szál főszereplője az egyre felnőttebb Nancy Callahan (Jessica Alba), aki Hartigan (Bruce Willis) haláláért akar bosszút állni. A történetek közös nevezői a bosszú.

Ezek a cselekményszálak az első részeihez kapcsolódnak valamilyen szinten. Van némi időbeli eltérés, de az alkotók figyeltek arra a történet követésénél, hogy ez ne okozzon problémát annak, aki nem látta volna az első részt. Jó néhány szereplőt is visszakapunk az első részből, mint például Jessica Alba, Mickey Rourke vagy Bruce Willis.  A férfi karakterek kőkemények, pedig túlélő alig marad köztük. A női szereplők bombasztikusak és többet mutatnak magukból, mint valaha.

Mivel az alapkoncepció ugyan az, mint az első résznél ennek megfelelően vannak negatívumok és pozitívumok is. Ami negatívumként írható fel, hogy a látvány másolása nem mutat újat a rajongóknak, mintha visszatérnének Sin Citybe, lenne egy nosztalgikus érzésük, de nem üt már akkorát az egész, mint korábban. Ezzel ellentétben az új nézőknek szemet kápráztató lesz ez az élmény.

Ezen kívül, amik mellett nem lehet elmenni azok a történetek. Az első résznél remekbeszabott storykat láthattak, jó karakterekkel, sok brutalitással. A második résznél korántsem sikerült ilyen történeteket kreálni és ismétlések is felfedezhetőek.  Inkább csak a látvány terén mentek biztosra a rendezők, mintsem a történetekre.

Ezekkel a tényekkel megközelíteni és felülmúlni az első részt nem sikerült. Megvannak a maga hibái, de még így is igazi ínyenc falatnak számít. Sokat kellett rá várni, de kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy megérte a várakozást!

Forrás: teaser-trailer.com

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás