Új szakkal bővül a Debreceni Egyetem tanári képzése

egyetemÚj képzés indul a Debreceni Egyetemen. A tanári szakos hallgatók mellékszakként vehetik majd fel a közösségi művelődés tanára szakot.

Az új képzés célja, hogy felkészítse a leendő tanárokat iskolán kívüli – elsődlegesen közösségi – feladatok megszervezésére. Például különféle szakkörök, táborok szakszerű megszervezéséhez sajátíthatnak el ismereteket a hallgatók. A jövőbeni közösségi művelődés tanárok egyik fő tevékenysége lesz a középiskolai kötelező közösségi szolgálatok szabályozása. Emellett a képzést elvégzők képesek lesznek a különböző kulturális pályázatok megírására is.

A diploma megszerzése után a munkavállalók elsősorban közoktatási intézményekben helyezkedhetnek el, ahol a művelődéssel, kultúrával, rendezvényekkel kapcsolatos feladatokat láthatják el. Illetve szerepet vállalhatnak a helyi közösségfejlesztő és kultúraközvetítő tevékenységekben.

A közösségi művelődés tanára szak csak párban választható, olyan főszakok mellé mint az angol nyelv és kultúra tanára, magyartanár, vagy földrajztanár képzések.

kép forrása: hallgato.com

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás