A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, a brit énekesnő, Jess Glynne, az északír Therapy?, illetve a holland indie-rock Kensington is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, amelyet július 20-24-e között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőben – jelezték a szervezők szerdán, a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.

Campus Fesztivál 2016 sajtótájékoztató

Campus Fesztivál 2016 sajtótájékoztató (Fotó: Miskolczi János / civishir.hu)

Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos kiemelte: az évről-évre dinamikusan fejlődő Campus Fesztivál is hozzájárult ahhoz, hogy ma már Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja. Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a fesztivál családi jellegét emelte ki, Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere pedig arról beszélt, hogy a rendezvény egyre több látogatót vonz a környező országokból, és egyre inkább Kárpát-medencei fesztivállá válik. A Nagyerdő, a stadion, a Békás-tó környéke unikális helyszíne a fesztiválnak – tette hozzá a polgármester megjegyezve: szeretnék, ha Debrecen a turisztikai értékei mellett a fesztiválok kiemelt helyszíne lenne a következő években.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora hozzátette: idén is “nevezetes szeglete” lesz a fesztiválnak az “egyetem tér”. A Debreceni Egyetem – amely az idén először saját színpaddal is várja az érdeklődőket – az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény, amely aktív szereplője valamely magyarországi zenei fesztiválnak, részvételük jól illeszkedik az intézmény célkitűzéseihez – magyarázta a rektor.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató jelezte: a Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. Tavaly 85 ezren szórakoztak a fesztivál programjain, az idén még több vendéget várnak a Nagyerdőbe. Az idei újdonságok között említette, hogy készpénzmentes lesz a fesztivál, csak bankkártyát, vagy fesztiválkártyát használhatnak a látogatók, s bevezetik a “jatt-csúszkát” is, amelyen a vendégek maguk állíthatják be – a szolgáltatás minőségét megítélve 0 és 20 százalék között -, hogy adnak-e borravalót a pultosoknak – ismertette Miklósvölgyi Péter.

Campus Fesztivál 2016 sajtótájékoztató

Campus Fesztivál 2016 sajtótájékoztató (Fotó: Miskolczi János / civishir.hu)

Süli András programigazgató hozzátette: a fesztiválon tizennyolc programhelyszín lesz, az idén először két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 198 zenei programmal, 192 magyar és 7 külföldi zenekar fellépésével, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget. A fesztiválhelyszíneken ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A tájékoztató után a fesztivál egyik emblematikus helyszínén, a Nagyerdei Víztoronyban megnyitották a Playboy nagyinterjúk képekben című fotókiállítást.

MTI

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás