DE-Komm Meetup – interjú Tóth Ádámmal

Tíz éve alakult a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. Az ezt ünneplő esemény november 29-én lehetőséget adott arra, hogy az egykori hallgatók találkozzanak egymással, illetve beszámoljanak pályájuk alakulásáról. Interjúsorozatunkban néhányukat bemutatjuk.

Jelenleg hol dolgozol, és milyen pozíciót töltesz be?

A Nemzeti Sportnál vagyok újságíróként. 2016-ban kezdtem, az első évem gyakornoki évben telt, aztán szerződést ajánlott a szerkesztőség. Most újságíróként dolgozok a külföldi rovatnál, a labdarúgás területén.

Mennyire készítették elő egyetemi tanulmányaid a karrierutadat?

Gyerekkorom óta újságíró szerettem volna lenni, s tudatosan választottam a kommunikáció és médiatudomány szakot. A képzés nagyon jó alapokat adott, elsősorban elméleti szinten, de a Médiagrund felületére már egyetemistaként is írtam tudósításokat a 2014-es világbajnokságról.

tothadaminterju

Hogyan emlékszel vissza az egyetemen töltött éveidre?

Az alapszak után a mestert is itt végeztem, a tanulmányaimat lezáró szakdolgozati témám a német professzionális labdarúgás működési modellje volt, s ezt a munkát sikerült önálló könyvként is kiadnom. Ez remek ajánlólevél volt, mikor az NS szerkesztőségénél kopogtattam.

Milyen tanácsokkal látnád el a tanszék jelenlegi hallgatóit?

Én mindig azt a tanácsot kaptam, és a szüleim is úgy neveltek, hogy minél több helyen próbáljak meg dolgozni, építsek ki kapcsolatokat, s nekik is ezt tudom javasolni. Szerintem a diákok akkor lesznek igazán jó szakemberek, hogyha minél több gyakornoki helyen kipróbálják magukat, s nem csak céges tapasztalatokra tesznek szert, de a kapcsolati tőkéjük is növekszik. Mindez segíteni fog nekik az álláskeresésben.

tothadaminterju2

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás