DE-Komm Meetup – interjú Kun Ibolyával

Tíz éve alakult a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. Az ezt ünneplő esemény november 29-én lehetőséget adott arra, hogy az egykori hallgatók találkozzanak egymással, illetve beszámoljanak pályájuk alakulásáról. Interjúsorozatunkban néhányukat bemutatjuk.

Jelenleg hol dolgozol, és milyen pozíciót töltesz be?

A Debreceni Egyetem Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ egységében dolgozom felvételi koordinátorként. Külföldi hallgatók felvételi eljárásaival foglalkozom, mindemellett a nemzetközi partnerügynökségeinkkel tartom a kapcsolatot, felvételi vizsgákat szervezek, illetve hallgatótoborzó vásárokon is részt veszünk.

received_546958352751428

Mennyiben készítették elő az egyetemi tanulmányaid, a karrier utadat?

Szervezeti kommunikáció specializáción végeztem, és a feladatkör, amit most betöltök, nagyon szorosan kapcsolódik hozzá. Mindazt, amit az interkulturális kommunikációról vagy a szervezetek közötti együttműködésről tanultunk, jól tudom hasznosítani a munkám során. Az alapképzés harmadik évének gyakorlatai kimondottan hasznosak voltak

Hogyan emlékszel vissza az egyetemi éveidre?

Én 2009-ben kezdtem. Nagyon jó volt a csapatunk, és az oktatói gárdával is szót értettünk. Kialakult egy kis családias közösség. A szakestek is mindig emlékezetes események voltak. Összességében nagyon pozitív élmény volt itt tanulni.

Milyen tanácsokkal látnád el a jelenlegi szak hallgatókat?

Utólag már könnyű okosnak lenni, viszont nagyon fontos, hogy már a tanulmányok során is próbáljunk orientálódni. Keresni azokat a területeket, amelyek a legjobban érdekelnek minket, és ezeken belül gyakorlati lehetőségeket találni.

received_2595738410655455

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás