Az oroszlánt falták – Kamerun-Brazília 1-4

catsA kameruniak ott aprították Neymart, ahol tudták, sőt, rájuk nem jellemző módon még be is találtak, de Brazílián nem fogott semmi. A házigazda sima győzelemmel lépett túl ellenfelén, így Chilével találkozhatnak a nyolcaddöntőben, míg az oroszlánok továbbra is ácsingóznak Milla apóék sikerei után.

Pedig meggyőzően kezdtek Volker Finke tanítványai: az első negyedórában rájuk sem lehetett ismerni, az addig gól nélkül álló, és már búcsúzó csapat partiban volt a vb-címre esélyes ellenfelével szemben. Noha az aranysárga mezesek tudták, számukra alakulhatnak úgy is az események, hogy óriási meglepetésre már itt el kell köszönniük a hazai publikumtól, nem bírtak a kameruniakkal, akik pszichikai (bocsánat, fizikai) hadviselést alkalmaztak, lépten-nyomon Neymar “sarkára” lépve, amikor a virtuóz tízes a kapujuk felé robogott. A becsúszások és szabálytalanságok dacára azonban a 17. percben büntetett: a brazilok első komolyabb támadása után gólt szerzett a Barcelona támadója, Luis Gustavo pazar beadásából.

Hogy volt tartás a kameruniakban, bizonyítja, hogy már csak tisztességből is odatették magukat minden mindegy alapon, melynek eredménye egyenlítés lett: Nyom meglepően könnyen jutott át Dani Alvesen, aki laposan középre adott, Matip pedig kihasználta, hogy Thiago Silva csak nézte az eseményeket, így az első nem brazil játékos lett a világbajnokságon, aki betalált Julio Cesarnak – a horvátok ellen Marcelo(vic) ugyebár saját hálójába passzolta a lasztit…

A történelem perceken belül ismételte önmagát, hiszen Neymart továbbra is közellenségnek tekintették a kameruni védők, aki a 35. percben ismét tett arról, hogy Itandje maga mögé nézzen a labdáért: Marcelo indítása után a jobb alsóba tekert.

2-1-es állásnál úgy vonulhattak a csapatok az öltözőbe, hogy mindkét oldalon megvolt a lehetőség a gólszerzésre. Ezért jött rosszkor a szünet, hiszen a fordulás után megcsappant az indított támadások, ezzel párhuzamosan pedig a helyzetek száma, a brazilok ráfeküdtek az eredményre, a kameruniak pedig vártak az eladott labdákra, saját erőből nem akartak nekilendülni az ellenfélnek. Scolari csapata még inkább biztonságos üzemmódba kapcsolt Fred lesről szerzett, de megadott gólja után (49. perc), bár szemet gyönyörködtető megoldásokat így is láthattunk, persze főleg a hazaiak 10-ese révén.

Ezalatt az oroszlánok – ha már kihullottak a fogaik – csak a karmaikat használták, folyamatos szabálytalanságokkal tördelve a játékot, rövid időn belül Neymart, Dani Alvest és Luis Gustavót is buktatták. Az árát viszont meg kellett fizetniük: a félidőben becserélt Fernandinho beállította a végeredményt, bebiztosítva csapata helyét a csoport élén, elkerülve így a mumus Hollandiát. Szombaton jöhet az első nyolcaddöntő, ahol a “szomszéd” Chile lesz az ellenfél – ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindkét gárdára őrült meccs vár a Mineirao-ban…

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás