Javított tavalyi helyezésén a Debreceni Egyetem

A University Ranking by Academic Performance egyetemek világranglistáján az 522. a Debreceni Egyetem, míg európai viszonylatban a 230. helyen áll.

Az egyetemi rangsort a University Ranking by Acunidebbademic Performance-t (URAP) a török Közel-keleti Műszaki Egyetem készíti 2009 óta. Több mint kétezer felsőoktatási intézményt vizsgálnak, amiket hat kutatási területen elérhető bibliometriai (idézettséggel foglalkozó) adatbázisok alapján állítanak sorba. Az idei rangsorban az első három helyet a Harvard, a Torontói Egyetem és az Oxford szerezte meg.

A világranglistán a Debreceni Egyetem 42 helyet lépett előre, így idén az 522. pozíciót szerezte meg, míg európai viszonylatban is javított és a 230. helyen zárt. Országonkénti rangsorolásban is javított, a 4. helyezését a második helyre cserélte az ELTE után, a Debreceni Egyetemet pedig a Szegedi Tudományegyetem követi.

Idén egy területi rangsort is publikáltak, mely az intézményeket 23 területen értékeli. A Debreceni Egyetem elért helyezései az alábbi tudományterületeken:

Tudományterület Hazai szinten    Nemzetközi szinten
Biológia 1. 393.
Környezettudományok 2. 369.
Orvos- és Egészségtudományok 2. 374.
Pszichológia 2. 340.
Mezőgazdasági és állatgyógyászati
tudományok
2. 544.
Matematika 2. 356.
Kémia 4. 583.
Műszaki/Mérnöki tudományok 5. 960.

 

forrás: unideb.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás