Adomány a város betegeinek

gyermekklinikaÖtmillió forinttal támogatja idén a Gyermekgyógyászati Klinika és az Urológiai Klinika alapítványát a Tranzit-Ker Zrt.

A cég a Debreceni Egyetem Klinikai Központját, illetve Debrecen városát 2011 óta minden évben kétmillió forinttal támogatja. Ebben az évben más egészségügyi intézmények is bekapcsolódtak, így még több adományt sikerült összegyűjteni a város rászorulói számára.

Az adománynak köszönhetően idén tovább javulnak a betegellátás körülményei a Gyermekgyógyászati Klinika mellett az Urológiai Klinikán is, továbbá ezer rászoruló debreceni családot segít a Tranzit-Ker Zrt. A támogatást a cég vezérigazgatója pénteken adta át a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetében.

Az összegből az Urológiai Klinika egyszer használatos laparoszkópos eszközöket, ultrahangos készülékeket vásárolnak majd, amelyek beszerzése korábban problémát jelentett forráshiány miatt, illetve az elkopott betegágyakat szeretnék lecserélni, hiszen a gyógyulás fontos része a pihenés módja. Balla György, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, hogy a Klinika gyermek intenzív osztályán található monitorok érzékelőit finanszíroznák az adományból.

 

forrás: unideb.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás