Újítások a MÁV-nál

mav-menetrendÚjításokra is számíthatunk a MÁV-tól december 14-től, hiszen több vasúti menetrend is megváltozik. A MÁV közlése szerint rövidebb lesz a menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedések várhatók. Többek között idén decembertől Debrecen és Bécs között átszállás nélkül kínálnak közvetlen eljutási lehetőséget a vasúttársaság új járatai.

Főként budapesti vasútvonalak újításáról tájékoztatott a MÁV. Közleményük szerint december 14-től nagyobb menetrendi változásokra számíthatunk, ami főként a tanulóknak kedvez. Például Budapest és Sátoraljaújhely között a tanulmányi időszakban pénteken, visszafelé pedig vasárnap 24, illetve 35 perccel rövidebb menetidővel közlekednek a vonatok, ezzel elsősorban a fővárosban tanulók számára lesz gyorsabb a közlekedés.

Azok számára is kedvez a vasúttársaság, akik Európa más országaiba szeretnének vonattal eljutni. Idei újítás, hogy a keleti országrész és Bécs között közvetlen járatokat indítanak. A “Hortobágy” EuroCity Debrecenből, az Avala EC pedig Belgrádból indulva, Kőbánya-Kispesten és Kelenföld állomáson át teremt új eljutási lehetőséget Bécsbe. Az új vonatokkal napi 12 vonatpárra bővül a Budapest és Bécs közötti közvetlen eljutás lehetősége. Emellett újra közlekedik közvetlen vonat Szófiába és Ljubljanába is, illetve nemzetközi vonat indul Budapest és Hamburg között Pozsony, Prága, Drezda és Berlin érintésével.

A jövő év végéig mind a 42 új beszerzésű FLIRT-motorvonat forgalomba áll, megszépül több vasútállomás, és folytatódnak a vonalátépítések is. A Volán-társaságok új menetrendjeiről a honlapon, és a nagyobb állomásokon lehet tájékozódni.

forrás: civishir.hu

 

 

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás