Könyvekkel ingujjban

konyvhetMa kezdődik Debrecenben a 85. Ünnepi könyvhét, amelyen a látogatók június 16-ig vehetnek részt. A szervezők minden korosztályra számítanak, idén kiemelt figyelmet szentelnek a gyerekeknek, futballkedvelőknek és Esterházy Péter könyveinek is.

Izgalmas és színes programokkal várják a könyvhétre érkezőket, amely új elemekkel, fiatalosabb lendülettel alkalmazkodik a huszonegyedik századhoz. Szerteágazóbb struktúrájával vidéken ritkaságszámba megy, mégis a nyugalom városában, Debrecenben kapnak lehetőséget az olvasást kedvelők egy kis kultúrsétára.

Az esemény célja nemcsak a könyvfalók éhségének csillapítása, hanem a múlt egy darabjának a megőrzése is. Továbbvisz, megújít, bevonja a közönséget a történelembe, mindezt a szabad téren, ahol elég csak ingujjban megjelenni.

A könyvhét díszvendége a Kossuth–díjas író, Esterházy Péter, aki új, önéletrajzi ihletésű könyvét mutatja be. Az író negyven éve debütált először az Alföld című folyóiratban, igaz, több jubileumi esemény is köthető még a rendezvényhez. Csütörtökön Esterházy Péterrel írói indulásáról beszélget Szirák Péter irodalomtörténész, pénteken a vészkorszak 70. évfordulóján emlékező séta indul a Déri Múzeumtól az egykori zsidó negyedbe, valamint 17 órától könyvbemutató kerekasztal-beszélgetés lesz Sándor Mihály, Szegedi Péter és Velkey Ferenc részvételével. (Szegedi Péter: Riválisok. Debrecen futballtársadalma a 20. század első felében c. könyve)

Mindezek mellett számos gyermekprogram és koncert színesíti az eseményt, köztük Szabó Balázs és bandája a nagyszínpadon, vagy az Alföld Színpad előadása a Kölcsey Központban.

http://www.fonixinfo.hu/85-unnepi-konyvhet-debrecenben-cikk

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás