Kolumbia – Görögország 3-0

col-greNem volt ez olyan rossz mérkőzés, mint ahogy azt Gundi és a szakértők summázták a végén. Mást ne mondjak, tetszett, hogy nem egy csapat egyoldalú labdázgatása zajlott a Mineiraoban, hanem többször is változott a meccs képe. Hol a kolumbiaiak, hol a görögök próbálták megrengetni az ellenfél kapuját, igaz, a végére befásultak a fiúk, a 2-0-s vezetés az egyik, az erőtlenség a másik oldalon nem igazán fokozta a játék élvezeti értékét.

Az első félidőben talán többször is pattogott ide-oda a labda a szó átvitt értelmében, Amero góljáig (hatalmas üres terület tátongott előtte) a sárgák óriási iramban másztak rá görög tizenhatosra, majd a kékek próbáltak építkezni, amit Gutierrezék gyors kontrákkal ellensúlyoztak. Pont emiatt volt feltűnő, hogy Santos gárdája nehezebben tartja az iramot, tehetetlenek voltak pillanatok alatt kialakuló kolumbiai letámadásokkal szemben. Ospina már-már azt hitte, hogy páholyból nézheti társai játékát, ám Kone veszélyes lövése jelezte, hiba volt a kolumbiaiaknak magukra húzni az ellenfél játékosait.

A fordulás után a gyors offenzívákat indító Kávékészítők Cuadrado révén először veszélyeztettek beívelt labdából, majd jött a jól ismert fáma: görög mezőnyfölény, a széleken pedig kolumbiai próbálkozások. A második gól mégis szögletből érkezett, Gutierrezről mindenki lemaradt – ahogyan Gekaszról is 10 perccel később, jól példázva, hogy nincs még lefutva a meccs. Persze első blikkre így gondolhatjuk, de végül hiába lett görög fölény a labdabirtoklásnál, úgy vélem a kolumbiaiakban bármikor megvolt a lehetőség arra, hogy egy szinttel feljebb kapcsoljanak. Ezért sajnálom, hogy az utolsó tizenöt percre leült a mérkőzés, amit Szamarasz vérszegény lövésével próbált meg feldobni. Az utolsó, mindent eldöntő kolumbiai gólnál látszott a leginkább, hogy a Kacuraniszék már a lefújást várják, tovább erősítve a bennünk megfogalmazódó kritikát: nem sok keresnivalójuk van a világbajnokságon. Viszont folytatódik a 3 feletti gólátlag tartása, a kolumbiaiak Falcao nélkül is erősek elől, ami mindenképp izgalommal kecsegtet a C csoport következő meccseire nézve.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás