Robert Green szelleme kísértett – Oroszország – Dél-Korea 1-1

akinfeevTitkos esélyes Belgium ide, Capello Szbornajája oda, a H csoport küzdelmei hozták összességében a legszínvonaltalanabb mérkőzéseket a vb csoportkörének első fordulója után. Lukakuék csak a meccs végén tudták megfordítani az állást, a ma hajnali mérkőzésen is 70 perc kellett ahhoz, hogy történjen valami említésre méltó momentum. Ha egy egyenesen kellene elhelyeznem, a szerda hajnali mérkőzést a kellős közepére tenném, félúton a kínkeserves Irán-Nigéria és az izgalmas gólnélküli döntetlennel záruló Brazil-Mexikó találkozók közé.

Azonban nem a felejthetetlen játékról marad emlékezetes az összecsapás, hanem a torna első potyagóljáról, amit az oroszok szerencsétlen kapusának, Igor Akinfejevnek sikerült összehoznia. A „begreenelt” találat Li Ku Ho-tól indult, majd a kapu bal oldalán szobrozó kapust telibe találta, aki azonban nemhogy megfogta volna, erőtlenül megpróbálta kiütni az egyébként komolyan eltalált lasztit, de olyan sután, hogy a feje fölött a hálóba pörgött. Szegény Lev Jasin, nem lenne büszke rá… Az eddig látottak alapján már-már elkönyveltük a koreaiak sikerét, azonban a bekapott góltól felpörgő orosz válogatott sorozatban ostromolta az ellenfél tizenhatosát, és a 74. percben némi ide-oda pattogás után a labda Kerzsakov lábáról csorgott a hálóba.

Mindkét csapat próbálta kihozni lehetőségeiből a legjobbat, nálam hangyányival a Szbornaja bizonyult jobbnak: több támadás, több kísérlet, a labdabirtoklás semmitmondó mutatójában azonban Dél-Korea győzedelmeskedett. Más kérdés, hogy a mérkőzés nagy részében hátrafelé passzolgattak, alig-alig nyomulva előrefelé. Majd legközelebb.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás