Szomorú keresztesek – Svájc-Franciaország 2:5

620x480xbeharangozo-svajc-franciaorszag.jpg,qitok=vx9JidyE.pagespeed.ic.sjuxusJKxl

Az ember erőforrásai végesek, viszont a szenvedéllyé végtelenek. Ezt tapasztaltam tegnap este a saját bőrömön, amikor leültem megtekinteni a Svájc-Franciaország rangadót, ami valószínűleg a csoportgyőzelemről döntött.  És hogy mi kellett ahhoz hogy sikeresen végigtudjam nézni a rangadót? Egy kulcs az ajtóba és egy néma telefon. Hajtás után folytatom…

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a szerkesztőség nekem sorsolta ki a mérkőzést. Akkor még senki sem tudta, hogy az eddig legtöbb hálót megzörgető lövés éppen ezen a meccsen születik majd meg. És még mi lett volna ha.. De kezdjük is az elején!

Az E-csoport két győztese találkozott egymással, és mindkét csapat célja egyértelműen a csoportgyőzelem volt, ennek fényében is kezdték meg találkozót. A mérkőzés nem volt sportszerűtlen, kevés súlyos szabálytalanság történt, ezt bizonyítja, hogy az első sárga lapot is csak a 89. percben kellett felmutatni Cabaye-nak. Ami viszont megpecsételte a svájciak sorsát, az a 9. percben történt baleset, amikor labdaszerzés közben Giroud stoplisa megpuszilta Von Bergen fejét, mely eredményeként a védő nem tudta folytatni a mérkőzést.

Ettől a pillanattól kezdve a gallok egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és uralmuk alá vonták a svájciak kapuját. A 17. percben csődöt mondott a piros csapat, és egy perc leforgása alatt kétszer is a kezdőkörhöz állhattak. Becsületükre legyen mondva, ismét az utolsó percekig küzdöttek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 0-5-s állásnál sikerült szépíteniük két góllal is, ami megmentette őket a teljes megsemmisüléstől. A mérkőzés lefújása után Franciaország már továbbjutónak és gyakorlatilag csoportelsőnek számít, Svájcnak pedig nagyon fontos mérkőzése lesz Honduras ellen, ami a továbbjutásról is dönthet.

A mérkőzés játékosának Benzemát választottam, jelentem, szigorúan szubjektív döntés volt. Szerintem a francia csapatnak ő a belső motorja, a mérkőzés végéig benne van, hogy halálos sebet ejt az ellenfél kapuján. Ezen a találkozón is több gyönyörű megoldása volt és egy gólja, igaz a 11-es kimaradt, Benaglio egészen a Matterhorn csúcsáig nyújtózkodott a lövésnél, de a francia még a játék utolsó másodpercében is lőtt egy bombát, csak pechjére a bíró már nem várta meg az akció végét, és lefújta a mérkőzést.

Kérdés, hogy az eddig legkiegyensúlyozottabb európai csapat meddig képes tartani kitűnő formáját.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás