Ennyit tudtok? – Franciország-Németország 0:1

59974_nemetorszag_franciaorszagEurópai csúcsrangadó. Így indult a német-francia, aztán a vb egyik leggyengébb meccse lett. Igaz, ez utóbbi címet időről-időre ráaggatjuk valamely, bizonyos szempontból kevésbé érdekes meccsre, de az előzetes elvárásokhoz képest tényleg nagy csalódás volt a két csapat játéka. Hiszen amíg például Nigéria és Irán mérkőzéstől sokat nem vártunk, (így nem is lett akkora csalódás a látvány), azért Németországtól és főleg Franciaországtól ennél többre lehetett számítani. Hiszen mindkét csapat javarészt sokgólos, fordulatos és/vagy lendületes meccseket játszott mind csoportjában, mind pedig a nyolcaddöntőben. Ráadásul a két ország között évszázados múltra visszatekintő nemhogy rivalizálás, de gyűlölet húzódik, így izgatottan várhattuk az összecsapást.

Azt szokás mondani, hogy egy 0-0-s mérkőzésnek jót tesz a gól. Hát ennek nem tett. A franciák Hummels gólja után nem tudtak, a németek meg nem akartak feljebb kapcsolni, ami azért baj, mert ez a gól a 13. percben esett. 80 perc pedig nagyon hosszú idő tud lenni, ha nem történik semmi. Nehéz megmondani, mi történt Deschamps csapatával, mert azt láttuk, hogy ennél azért többet tudnak, még ha ennyire nehéz ellenfelük eddig nem is volt. Persze minden együttes annyira játszik jól, amennyire hagyják, ha pedig így van, akkor a gallok talán nem is olyan erősek, mint a csoportmeccseken, illetve Nigéria ellen tűntek. A már említett Deschamps szerint a tapasztalat billentette Németország felé a mérleg nyelvét, ezzel azonban a mutatott játékot nehéz magyarázni. Már az első perctől úgy tűnt, a franciák csendes beletörődéssel fogadják el, hogy Németországnak zsinórban negyedik világbajnokságán is ott kell lennie a legjobb négy között. Ez utóbbi egyébként történelmi siker.

A franciáknak ott a javítás lehetősége: két év múlva ők rendezik az Európa-bajnokságot. Oda mondjuk már kelleni fog egy vezér, mert Benzema teljesítménye a tét növekedésével esett vissza. Lehet, hogy egy egészséges Ribéryvel minden más lett volna. A németek meg ismét csak annyit adtak ki magukból, amennyit nagyon kellett, jó lenne már látni őket 100%-on pörögni, mert izgalmas csapatuk van, ám eddig precíz emberek lévén a sebességkorlátozást még nem szegték meg. Talán a brazilok ellen elszabadul a pokol…

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás