A Stadion mellett lesz az idei műjégpálya

koriIdén a Nagyerdei Stadion mellett épül meg a szabadtéri műjégpálya decemberben. A tavalyi évben a Nagytemplom elé állították a mobil pályát a korcsolyázni vágyók számára. A rendszer haszna, hogy tavasszal elbontható és télen újraépíthető.

Az Oláh Gábor utcán működő szabadtéri jégpálya nagyon kihasznált volt a téli időszakban, szezononként 25-30 ezer ember számára nyújtott szórakozást. Ez a pálya 2013 óta nem üzemel, hiszen a műszaki berendezések annyira elöregedtek, hogy a környezetvédelmi és katasztrófavédelmi előírások miatt teljesen fel kellene újítani, ami nem érné meg.

A Nagyerdei Stadion tervezésekor már szóba került a műjégpálya elhelyezése, hiszen már akkor sem volt megfelelő az Oláh Gábor utcai helyszín műszaki berendezése. Eleve úgy tervezték a stadiont, hogy legyen hely a korcsolyázni vágyók számára, így az előtte lévő sétány területére fogják kialakítani a pályát, az északi rendezvénytéren.

A közgyűlés 28 millió forintot szavazott meg a költségekre, amit nem az idei, hanem a jövő év büdzsében fizeti ki az önkormányzat. A műjégpálya a karácsonyi ünnepek előtti hétvégére készülhet el. Sokkal nagyobb lesz, mint a tavalyi, a tervek szerint 58 méter hosszú és 28 méter széles lesz a pálya. Az új helyszínen  kialakítanak büfét, illetve öltözőt is.

 

forrás: dehir.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás