Újságírás, modern média, marketing, avagy ismét podcastben mesélnek egyetemi élményeikről a debreceni kommunikáció szakosok

Kedves Végzősök! Január 26-án ismét itt a lehetőség előttetek, hogy betekintést nyerjetek a Debreceni Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakának izgalmas mindennapjaiba. Ezt egy hasznos információkkal ellátott podcast keretein belül tudjátok majd megtenni ezen a szerdán, 17 órától.

Érdekel, hogy miképp is fest egy rendezvény a kulisszák mögött? Esetleg azt szeretnéd tudni, milyen képességekkel ajándékoz meg titeket szakunk ezen a téren? Itt minden kérdésedre választ kaphatsz, Csomós Roland és Boldizsár László hallgatóink ugyanis már izgatottan várják, hogy megoszthassák veletek a szakon szerzett szakmai tapasztalataikat. Beszélnek majd például az általuk szervezett közösségi eseményekről, melyeket komoly szemináriumi csapatmunka előzött meg. Ezeket a projekteket persze részletesen be is fogják mutatni nektek, minden figyelemre érdemes háttérinformációval együtt. Így elöljáróban csak annyit, hogy hallgatóink az egyetem jóvoltából egy debreceni filmfesztiválon és a Kutatók Éjszakáján is segítettek már be szervezőként.

Talán arra lennél kíváncsi, hogy milyen versenyképes tapasztalatokat szerezhetsz majd a harmadéven kötelező szakmai gyakorlaton? Jó hírünk van, hiszen podcastünkben ez a téma is igen nagy hangsúlyt kap majd. Tuzson Eszter és Graholy Anett és Pollák Veronika hallgatóink többek között az itt szerzett élményeikről fognak nektek beszélni, de szó lesz a mesterképzés kínálta előnyökről és a képzés részét képező stúdiógyakorlatokról is. Az esemény elérhetősége: itt.

Korábbi podcastünkről

Két héttel ezelőtt is készítettünk már egy podcast adást, aminek két fő programpontja volt. Hallgatóink egyfelől arról beszéltek, hogy miért jó kommunikáció szakra járni az egyetemünkön, valamint szóba kerültek a különbségek középiskola és egyetem között. A különféle ösztöndíjak, külföldi lehetőségek (erasmus) mellett a résztvevő érdeklődők megismerhették szakunk tantervének felépítését, az órák hangulatát, interaktív szellemiségét, majd azt is megtudhatták, hogy a jelenlévő podcast-szereplőknek melyik a kedvenc kurzusuk és szerintük miért érdemes a szakunkat választani.

Az ezt követő programpont már specifikusan a diplomához szükséges záródolgozat megszerzésével foglalkozott. Ebből a hallgatóság megtudhatta, hogy milyen sokszínű témakörök állnak rendelkezésre a szakon a záródolgozatot illetően. Itt a középiskolások egy kicsit jobban beleláthattak abba, hogy kit mi inspirált arra, hogy azzal a témával foglalkozzon, amivel éppen foglalkozik. Betekintést nyerhettek a kutatás menetébe, és az azt megelőző szakirodalmi böngészésbe is.

Ha mindez jól hangzik és sajnálod, hogy lemaradtál róla, akkor sem kell aggódni hiszen az podcastet feltöltöttük Youtube-csatornánkra. Íme:

Élménybeszámoló videóink

Aki többre vágyik, esetleg a podcast nem az ő műfaja vagy csak szeretne mélyebben elmerülni a Debreceni Egyetemi média szakos világában, annak lehetősége van megtekintenie hallgatóink YouTube-videóit, ahol szóba kerül többek között a munka világa a szakunk két specializációjával kapcsolatban, illetve a tanszék szakmai kirándulása is.

Indul az utazás: médiás szakmai kirándulások

A videóban a téma a szakunk által minden éven megrendezett tehetségnapok, amikor is a résztvevő tanulók szakmai programokon ismerhetik meg jobban egymást, az oktatókat, és a tudományhoz is kötetlenebb módon kapcsolódhatnak.

Sport, média, Debrecen: médiások helyi újságíróként

A címből már kitalálható, hogy ez a videó az újságíró specializációt helyezi előtérbe. A videóban betekintést nyerhetünk kettő, már helyi médiumnál dolgozó tanuló munkájába és abba, hogy mindez milyen előnyökkel jár, valamint Debrecen miért megfelelő hely erre.

Karrierlépcsők kommunikátorként

Ez a videó pedig betekintést nyújt abba, hogy milyen lehetőségeik vannak, milyen karrierutat járhatnak be azok, akik szervezeti kommunikátorként specializálódnak.

Szöveg: Bereczki Boldizsár, Pataki Gergő

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás