Máris itt van a karácsony?!

Így október végén eléggé képzavar alakulhat ki az ember fejében, hogyha besétál egy-egy üzletbe, ugyanis majdcsak egyidőben kerültek ki a polcra az őszi dekorációs elemek és az első karácsonyfadíszek, csokimikulások. Persze jómagam is odáig vagyok a karácsony ünnepéért, a mézeskalácsillatért, a forralt borért és a fényárba öltöztetett városképekért is, na de nem októberben.

Ilyenkor még tudatosan távolítom magamat attól is, hogy karácsonyi dalokat dúdolásszak. November elsejétől nálam szabad a pálya, amitől a családom egyenesen kivan, ugyanis úgy tartják, hogyha túl korán kapja el az embert az ünnepi láz, akkor idő előtt el is múlik és mire elérkezik a karácsony, már nem fogja megérinteni sem az All I Want for Christmas, sem a mézeskalács, és már az az almás-fahéjas illat is semlegessé válik, amit a légfrissítő automata 15 percenként permetez a lakásba. Be kell lássam, néha igazuk van, ugyanis a nagy lelkesedésem valahol november vége felé alábbhagy, de csak pár napra mert amint beköszönt az advent újult erővel vissza is tér.

Tehát én, aki tényleg szereti ezt az ünnepi hangulatot és a vele járó felhajtást mondom azt, hogy azért a jóból is megárt a sok. Tavaly október végéhez közeledve is szörnyülködtem amikor a Piac utcán egy üzlet kirakatában már különböző égősorokkal kivilágított műfenyők sorakoztak, nemhogy már lassan október közepén a felállított jászol fogadja a betérő vásárlókat, amint az üzletbe belépnek. Igazából az ember még egy igazán finom sütőtököt sem tud venni. Sőt, a Halloween is még csak most jött el – ami persze tudom, hogy nem magyar hagyományokon alapszik, de azért valljuk be, hogy jó buli tud lenni –, de az ember gondolatainak máris a karácsony körül kell forogniuk.

Értem én, hogy ez az az ünnep, ami a leginkább megéri, amit a leginkább szeretnek az emberek, de előtte hadd éljük már meg az ősz szépségeit is.

Hadd legyen meg ennek az évszaknak a varázsa is anélkül, hogy az arcunkba tolnák a szaloncukrot, üveggömböt és fénysort – vagy legalább a november elejét várják meg vele, utána úgyis mindenkiről lehúzzák azt a bizonyos bőrt, mert így is, úgy is elcsábulunk valami(k)re, ami(k) az adventtel, vagy karácsonnyal kapcsolatos(ak) és betesszük a kasszába a saját részünket!

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás