Megtört a Rooney-átok, de kikapott Anglia

14262498883_95510352e9_zNagyon nehéz helyzetbe kerültek a háromoroszlánosok, miután 2-1-es vereséget szenvedtek Uruguaytól a D-csoport második fordulójában. Wayne Rooney tizedik vb-meccsén először talált kapuba, de teljesítménye eltörpül a dél-amerikaiakhoz sérülése után visszatérő Liverpool-csatár Luis Suárez produkciója mellett.

Dorogi László:

A tény, hogy ennek az uruguayi válogatottnak szüksége van egy Luis Suárezre, vitathatatlan. Míg az első fordulóban szenvedő dél-amerikaiak óriási meglepetésre vereséget szenvedtek Costa Ricától, ezen az estén felébredtek Csipkerózsika-álmukból és az angol bajnokság gólkirályának két góljával legyőzték az olaszok ellen kifejezetten jól futballozó fehérmezeseket.

Nem indult ez ilyen simán, mint ahogy a végeredmény sem erről árulkodik Példának okáért az akkor még a vb-góltalanság rémálmaival küzdő Manchester United-támadó Wayne Rooney képes volt telibe fejelni egy egész méterről a kapufát egy veszélyes beívelés után, amire az uruguayi kapus úgy szaladt ki, mint egy késében lévő egyetemista a MÁV-peronra.

Aztán az első félidő végén villant a fenegyerek. Pontosabban kettő. Egy angol labdavesztés, egy gyors kontra, egy halálpontos Cavani ívelés, és egy pontos befejezés. (Befejelés!) Dél-amerikai előnnyel vonultak így a felek a szünetre. A második félidő első öt percében úgy tűnt, Uruguay érzi magát hátrányban, állandó nyomást helyeztek az angol kapura. A nyomás fokozatosan enyhült, majd megtört a Rooney-átok! Első világbajnoki gólját szerezte az angol csatár.

A Rooney-gól előtt még szemtanúi lehettünk egy kedélyeket borzoló jelenetnek, amikor Sterling teljesen vétlenül halántékon térdelte az elé csúszó Perreirát. Az uruguayi védő egy pillanatig eszméletlenül feküdt a földön, majd mikor talpra állították az orvos intett a stábnak, hogy itt bizony csere lesz. A bekk már teljesen magánál volt, és erélyesen jelezte, hogy ő márpedig befejezi ezt a meccset. Így is történt, és beteljesedett az uruguayi öröm. Suárez egy angol fejen megcsúszó labdát Joe Hart szemei közé lőtt, a Corinthians Stadion pedig felrobbant.

Dévai László:

Jó pár évvel ezelőtt a PSV-Ajax rangadókat rendre a Dzsudzsák-Suarez duó párbajaként harangozták be Hollandiában. Ez az összehasonlítás ma már inkább a mi Balázsunkra nézve hízelgő. Suarez ugyanis ma este elintézte Angliát, mint Dzsudzsák Balázs a sportautóját.

A játékkép alapján a döntetlen lett volna az igazságos, de mint tudjuk a focit gólra és nem igazságra játsszák. Én egyébként is hálás vagyok, hogy Suarez ezúttal nem használta a kezét döntő szituációkban, mint ahogy azt 2010-ben tette. Hiába volt a labda többet az angoloknál, az uruk sokkal hatékonyabban játszottak. Rooney sok helyzetet kihagyott, ami a végén megbosszulta magát.

Roy Hodgson is vastagon benne van a kudarcban, mivel Danny Welbecknek semmilyen körülmények között nem szabadott volna nemhogy kezdőnek, de válogatottnak sem lennie. Emellett nem nyúlt bele kellő mértékben a csapatba, holott egy vesztes meccs után azért jobb helyeken beleszoktak.

A nagy kedvencem, Rickie Lambert végre bemutatkozhatott a vb-n, így ha Hodgson mesterben van egy kis jóérzés, akkor hagyja azokat játszani, akik eddig csak padoztak, akkor lehet nyernének is.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás