Tovább tart a Costa Rica-varázs Olaszország-Costa Rica 0-1

Italy-vs-Costa-Rica-2014-World-Cup-Group-D-Football-Match-WallpaperNem tudom szavakba önteni, amit látok. Costa Rica nem elégedett meg az uruk skalpjával, úgy döntöttek, hogy belemarnak a 2006-os világbajnokba is. A Costa Rica-i válogatott az első olyan közép-amerikai csapat (Mexikó kivételével) 1990 óta, amelyik továbbjut csoportjából. Legutóbb is nekik sikerült.

 

 

Sőt, mi több! Ezzel a győzelemmel a „Los Ticos” kigolyózta a világbajnokságról a tegnap vereséget szenvedő háromoroszlánosokat. Ezt legalább jól érezte szerkesztőségünk a vb-beharangozóban, az angolok valóban hamar búcsúzni kényszerültek.

Arra viszont senki nem gondolt a torna előtt, hogy ebből a csoportból bizony nem az olaszok, nem a négy éve elődöntős uruguayiak, de még csak nem is a világbajnokságokon gyengélkedő angolok jutnak majd tovább elsőként. Costa Rica jött, látott, győzött. Ráadásul kétszer.

Nem fogok különösebben mély elemzésbe bocsátkozni, megkeresni, hol hibázott az Azzurri, hogy akadályozhatták volna meg a kialakult eredményt. Nem fogom minősíteni a játékvezetést, mert mindenki látta, hibázott bőven a sporttárs.

A gólvonal-technológia ismét bizonyította, helye van a modern futballban, mert Ruiz fejese egyértelműen a gólvonal mögött landolt, és ezen már egyáltalán nem kell vitatkoznunk.

Június 20-át lassan piros betűs ünneppé írhatják a közép-amerikai államban (ha még nem az). 1990-ben ugyanis szintén ezen a napon győzték le Svédországot a világbajnokságon, amivel szintén továbbjutottak a csoportjukból.

S bár lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, nekem lassan kezd felsejleni egy válogatott, akik a semmiből jöttek, láttak, és győztek. 2004-ben, Európa-Bajnokságon, Portugáliában.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás