Okos állatfaj a futballista – Egyesült Államok-Portugália 2-2

up

A portugálok természetesen maguknak köszönhetik, hogy thrillerbe illő módon, a 95. percben Valera fejesével mentették meg magukat a kínos bukástól, nehogy a spanyolok és az angolok után újabb potenciális esélyesként zúgjanak ki a csoportkör után – de kellett az az öt perc hosszabbítás, amikor Ronaldo utolsó labdaérintésével társa fejére varázsolta a lasztit…

Ha akadt meccs a tegnapi programban, amely kiegyenlített játékot hozhatott, ez tuti az volt. Helyzetek itt is, ott is, szép megmozdulások mindkét oldalon, de a hibákért sem kellett egyik csapatnak sem a szomszédba menni. Az első komolyabb már az ötödik percben érkezett, hiszen Cameron olyan sután próbált felszabadítani, hogy a labda Nani elé pattant, a Manchester United centere pedig nem volt rest, és kipókhálózta Tim Howard kapuját. A magyar anyától származó hálóőr azonban a mérkőzés további részében olyan bravúrokat mutatott be, hogy ha nem is emelkedett ochoai magasságokba, a FIFA érdemeiért a meccs emberének választotta.

Tegnapelőtt azt hittem, hogy Messi a semmiből jövő gólja volt meglepetés, ám Jermaine Jones már javában ünnepelte az egyenlítést, amikor felocsúdtam a folyamatosan lepattanó amerikai támadások miatt érzett szomorúságomból. A Jean Reno-hasonmásverseny győztese, Beto pedig csak állt, széttett karral, kérdőre vonva csapattársait. Tény, Nani lemaradt róla, de ez olyan klasszis megoldás volt, ami ellen nincs ellenszer, lásd a kis argentin megoldását szombatról.

Hogy okos állatfaj a futballista, azt a két oldal legnagyobb sztárjai bizonyították: az amerikai vezetés előtt Dempsey-nek a másodperc tört része elég volt ahhoz, hogy egy pillantást vessen a védőjére a les elkerülése végett, míg Ronaldo nem cövekelt le az ellenfél kapuja előtt, hiszen 10 perc után rájött, ez nehezebb szülés lesz a vártnál, még Nani gólja ellenére is. Ezért folyamatosan vissza-vissza húzódott a középpályára és ki a szélekre is, ez utóbbinak lett eredménye a beadása utáni pazar Valera-fejes, amivel végül is 2-2-re mentették az állást a luzitánok. Jó tanács a portugáloknak: rúgják térden minden torna előtt.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás