Campus, a régió fesztiválja

5629111121052400__campus_fesztival_debrecen_logoÖt éve költöztették be a Campus Fesztivált a Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe. Azóta nem csak a fellépő zenekarok száma növekedett rohamosan a fesztiválon, hanem a a körülmények is évről évre jobbak lettek. Ahogy épült-szépült a Campus, úgy vált egyre vonzóbbá nem csak a régióban élők számára. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy éveken belül országos tényezővé tegyék a debreceni Campust a magyar fesztiválpiacon.

A július 23-án kezdődő, négy napon át tartó Campus Fesztiválnak idén a Nagyerdei Stadion környéke ad majd otthont. Kósa Lajos a több mint 200 programot kínáló fesztivál keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kapunyitásig elkészül a mélygarázs, a ködszínház és befejezik a szabadtéri színpadot is. Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. igazgatója úgy gondolja, hogy van még hova fejlődniük, de büszkék rá, hogy évről évre közel 20 százalékkal tudják növelni a látogatóik számát. A felmérések szerint  tavaly több mint 60 000-en szórakoztak a Campuson, a büvős létszám, amit el szeretnének érni, az a 100 000 fesztiválozó.

Az Egyetem tér is a Campusra költözik

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora elmondta, hogy az Egyetem tér is kompletten a Campusra költözik. A campus szó eredetileg magzatburkot jelent, de a mai közkeletű értelmezésében a várostól elszeparált egyetemi környezetet jelöl, magyarázta Szilvássy, majd hozzátette, erről most szó sem lesz, mármint az elszeparáltságról. Az Egyetem tér fesztiválhelyszínén nagyszerű, látványos fizikai kísérleteket láthatnak majd a bulizók. A sajtótájékoztatón külön felhívták a figyelmet, hogy minden Soproni sör árából 20 forint az egyetem parkosítására megy.

Technikai nehézségek

A megújult nagyerdei környezet a stadionnal mindenképp nagy minőségbeli ugrást jelent, ugyanakkor több technikai nehézséget von maga után. Az nulladik nap előtt például a stadionban még BL-selejtezőt játszik a Loki a Cliftonville ellen, ami után a szervezőknek bele kell húzni pakolásba és a környék átrendezésébe. Az sem segíti a rendezők dolgát, hogy évről évre más helyszínt kell fesztiválozásra alkalmassá tenni.

A Campus idei legnagyobb száma egyértelműen a 25 éves Tankcsapda lesz, de külföldi fellépők terén sem szégyenkezhet a debreceni fesztivál.

Hamarosan újabb beharangozókkal és részletesen programajánlóval érkezünk!

forrás

(fotók: http://fesztivalok.varosom.hu/, http://www.underview.hu/, http://www.kate.hu/)

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás

One thought on “Campus, a régió fesztiválja

Comments are closed.