Imre László 70. születésnapja

imrelaszloHetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Imre László, irodalomtörténészt. Az akademikust a DAB Székházban ünnepelték kollegái, barátai november 21-én. 

Imre László, irodalomtörténész idén töltötte hetvenedik születésnapját. Ez alkalmából köszöntötték őt kollegái és barátai. A Magyar Tudományos Akadémia tagjának nyújthatta át először Szilvássy Zoltán rektor a Tanárképzési Kitüntetést. Imre László a díjat az egyetem Tanárképzési Központjának létrehozásában betöltött jelentős szerepéért kapta. A kitüntetést a Debreceni Egyetem szenátusa hozta létre.

Imre László 1989 és 1992 között volt egyetemünk Bölcsészettudományi karának dékánja, 1998 és 2003 között az egyetem rektorhelyettese, majd 2004-ig rektora. Pálinkás József kormánybiztos köszöntőjében elmondta, hogy Imre László személyében egy kiváló tudóst, tanáregyéniséget és jó barátot ismerhetett meg. Több generáció számára vált visszafogott, szerény modorával, megkapó személyiségével egyetemünk egyik meghatározó oktatójává. Az ünnepségen Papp Klára, jelenlegi dékán is gratulált elődjének. A dékáni hivatal dolgozói szerint Imre László irányítása alatti korszak kiegyensúlyozott volt Bölcsésztudományi Kar vezetősége életében.

Születésnapja alkalmából jelent meg a „Szirt a habok között” című tanulmánykötet, amelyet tanítványai, Bényei Péter, Gönczy Mónika és S. Varga Pál szerkesztettek. A könyvben a professzort írásaikkal köszöntik egyetemi kollégái és barátai.

 

Kép forrása: www.dehir.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás