Nem lesz baptista otthon a Lencz-telepen

borokaA Lencz-telepen szeretett volna otthont létrehozni az egykori szenvedélybetegek számára a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, ám a lakosok tiltakozása miatt ez a terv meghiúsult. 

Új Esély nevet kapta volna az az intézmény, amely a gyógyulófélben lévő kábítószerfüggők, alkoholisták számára nyújthatott volna otthont a lencz-telepi Boróka utcán. Faragó Tiborné, a Misszió ügyvezetője korábban elmondta, a lakhatás mellett mentális segítséget is kapnának a gyógyulni vágyók a józanság megtartásához és a munkakereséshez.

A Lencz-telep lakói hatszáz aláírást gyűjtöttek, illetve többszöri tiltakozással jelezték, hogy nem támogatják az otthon létrehozását. A lencz-telepiek féltik nyugalmukat és gyermekeik biztonságát, emellett szerintük az ingatlanárakra is kihatna az intézmény. A szombati tiltakozás alkalmával Pósán László országgyűlési képviselő és Komolay Szabolcs, alpolgármester bejelentette, hogy az intézmény nem jöhet létre a Lencz-telepen, hiába kapták meg a működési engedélyt.

 Az alpolgármester elmondta, hogy támogatják a hely létrejöttét, de a lakók igényeit is figyelembe kell venniük. Véleménye szerint nem volt megfelelő a kommunikáció a lakosok felé a hellyel kapcsolatban.A lakosok elérték céljukat és a baptisták most új helyet keresnek a segítségre szoruló betegek számára.

Kép forrása: www. dehir.hu

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás