A Loki öt meccs után nyert az NB I-ben

A tabellán elfoglalt helyezések alapján szoros összecsapásra lehetett számítani a Debrecen-Kisvárda mérkőzésen, hiszen a hazai csapat a nyolcadik, a vendégek a kilencedik helyről várta a találkozót. A Loki az előző öt bajnoki mérkőzésen két pontot szerzett mindösszesen, két döntetlen, három vereség a mérleg, de a Magyar kupában továbbjutott a BKV Előrével szemben. A szabolcsi klub a gyenge szezon rajtot követően formába lendült, utolsó öt NBI-es mérkőzésén egy vereség, két győzelem és két döntetlent ért el. A kupában pedig sikerrel vették az első találkozójukat. Tehát a két csapat közel ellentétes formában várhatta az összecsapást.

A vendégek vezetőedzője Dajka László az összecsapást megelőzően nyilatkozott a DVSC.hu-nak: Az elmúlt hetek eredményeivel alakítottunk ki magunknak egy kis presztízst, és azért dolgozunk, hogy ez megmaradjon, és pontot vagy pontokat szerezzünk Debrecenben is.

Herczeg András így fogalmazott a csapat honlapján: A héten próbáltuk a lehető legjobban feltérképezni a Kisvárdát. Szombaton két filozófia játszik egymás ellen: a szabolcsiak külföldi labdarúgókra építenek, sok külföldi futballistát szerződtettek, emellett eredményesen futballoznak és egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Ami pedig bennünket illet, továbbra is inkább a helyi kötődésű, magyar játékosokra támaszkodunk.

A kb. 200 fős kisvárdai szurkolótábor és a hazai ultrák már a találkozó előtt  szolgáltattak jó hangulatot. A vendégek fehér, míg a Debrecen piros szerelésben lépett pályára. A DVSC csapata 11 magyar és azon belül nyolc saját nevelésű játékossal kezdett, és az átlagéletkor 23,5 év volt. Míg a szabolcsiak összeállításában mindössze három magyar játékos szerepelt.

DVSC - Kisvárda
DVSC – Kisvárda

A mérkőzés első perceiben a Loki akarata érvényesült, helyzeteket alakítottak ki a vendég kapu előtt. Bereczki Dániel tíz méterről lőtte az oldal hálóba a labdát, majd ezt követően a 9. percben a Kisvárda egy kontra végén előnybe került. A baloldalon Protic elfutását követte egy pontos félmagas beadás, amelyet Horváth Zoltán a hazai hálóőr mellett a kapuba passzolt (0-1).

Negyed óra elteltével jó iramú találkozót láthatott a közel 3000 fős közönség. Mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket. A Debrecen a kapott gól után közel a félidő feléig mezőnyfölényben játszott, amelyből a 23. percben sikerült helyzetet kialakítani, hátul adogatott a Várda, majd Ene röviden hazatett labdájára Varga Kevin igyekezett lecsapni. Itt még tisztázott a kapus, de nem jutott messzire a labda, Szécsi 25 méterről próbálta kapura emelni a játékszert, ami a háló tetején kötött ki. A Loki tartotta a labdát, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. A vendégek a gól után teljes mértékben a védekezésre fektették a hangsúlyt. Szabálytalanságokkal igyekeztek megállítani, hogy hazai helyzet kialakulhasson. A Loki ultrák joggal fejezték ki elégedetlenségüket a félidő vége előtt. A szünetben 0-1 volt az állás.

Cserélt a szünetben a DVSC, Csősz helyére Könyves Norbert érkezett, míg Bereczkit Takács váltotta. Herczeg András az első félidei elégedetlenségének tehát kettős cserével adott hangot.

A Kisvárda továbbra is kemény védekezéssel és szabálytalanságokkal próbálta távol tartani a labdát a kapujától. Ez az 55. percig volt sikeres. Ekkor egymást követő három hazai sarokrúgás következett. A harmadiknál Bódi kis szögletet végzett el, miután visszakapta, beívelte a 16-oson belülre, ahol Takács várta a labdát és be is fejelte (1-1). A Loki esélyt sem adott  a szabolcsi csapatnak a második félidőben. A fordítás is sikerült a 64. percben. Könyvest állították meg szabálytalanul a 16-os jobb szélén. A szabadrúgást Bódi csavarta a bal kapufára. A labda középre pattant, ahol Barna Szabolcs érkezett, s fejjel a kapuba juttatta labdát (2-1). A Loki kihasználta utolsó cseréjét, a sárga lapos Szécsi helyére a hosszú sérülésből visszatérő Jovanovic állt be. A mérkőzés hajrájához közeledve a Kisvárda birtokolta többet a labdát, ám ebből helyzeteket nem tudtak kialakítani. A 84. percben a Debrecen eldöntötte a három pont sorsát. A vendégek kitámadtak, és egy hazai labdaszerzés után Bódi a félpályától a 16-osig vezethette a labdát, majd laposan passzolt középre, ahol Takács érkezett és ellőtte Felipe mellett a labdát a hálóba. Takács szezonbeli negyedik gólját szerezte. A hátralévő szűk tíz percben a Loki megőrizte a két gólos előnyt, így a hazaiak örülhettek a mérkőzés végén. A DVSC ezzel a győzelmével feljött az 5. pozícióba, míg a Kisvárda visszacsúszott a 10. helyre a tabellán.

A két edző értékelte a találkozót:

Dajka László: „Gyáván futballoztunk ma, ennek nem lehetett más a vége. A Debrecen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Herczeg András: „A játékosok maximálisan át érezték ennek a találkozónak a jelentőségét. A játékkal az első félidőben sem volt gond, lehetett volna kicsit gyorsabban játszani, de a második félidőben, ebben sem lehetett hiányérzet.

 2018.09.29. 17:00, NBI 9. forduló: DVSC-Kisvárda Master Good FC 3-1 (0-1) Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2826 néző, Játékvezető: Kassai Viktor

Gólszerzők: Horváth Z., Takács T., Barna Sz., Takács T.

Sárga lap: Vári B., Lucas, Misic, Horváth Z., Protic, Szécsi M., Ene

DVSC: Nagy S., Kusnyír E., Pávkovics B., Kinyik Á., Barna Sz., Bódi Á., Csősz R., Haris A., Varga K., Szécsi M., Bereczki D.; cserejátékosok: Kosicky, Szatmári Cs., Ferenczi J., Kuti K., Jovanovic, Takács T., Könyves N.

Kisvárda: Anderson Pico, Ene C., Felipe, Gosztonyi A., Horváth Z., Ilic B., Lucas, Melnyik B., Misic M., Protic R., Vári B.; cserejátékosok: Sassa, Izing M., Karasyuk R., Minca M., Mitosevic V., Negrut S., Partsvania T.

Forrás:

Mérkőzés előtti interjúk, kép: dvsc.hu

Mérkőzés utáni interjúk: MLSZ Youtube csatornája

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás