Kéz a kézben – USA – Németország 0-1

usa-gerNem történt meglepetés a G-csoportban, Németország és az Egyesült Államok együttese karöltve jutott a legjobb 16 közé. A meccs nyugodt mederben folydogált, egyedül Thomas Müller gondolta úgy, hogy több van a találkozóban egy szalonreminél.

Pedig jó iramban indult az összecsapás, a németek komoly nyomás alá helyezték Klinsmann csapatát. Azonban az utolsó passzok valamiért sohasem sikerültek. Özil és Podoldski már-már egy egyszerű bepasszt sem tudott végrehajtani. Az amerikaiak tudták, hogy a döntetlennel biztosan továbbjutók, éppen ezért a biztos védekezésre és a gyors kontrákra rendezkedtek be. Ebből a játékfelfogásból csak a mérkőzés végén adódott helyzetük, igaz akkor egyből kettő is. Maradva az első félidő eseményeinél, a németek támadtak, de egy-egy jól sikerült védelem mögé kerülésnél többre nem futotta.

A második félidő is német rohamokkal kezdődött, azonban a nyomás már góllá érett. Az 55. percben Müller egy szöglet utáni kavarodás következtében talált be az ellenfél hálójába. Remekül csavarta el a lepattanó labdát a védők gyűrűjében, igazán remekül kivitelezett lövés volt. Az első félidei képlet ezek után sem változott, a németek támadtak, az amerikaiak védekeztek. A csenden csordogáló mérkőzést a végén két jenki kontra pörgette fel, ám először Lahm mentett becsúszva, később DeAndre Yedlin fejelt a kapu fölé közelről.

A másik eredmény tudatában (Portugália – Ghána 2-1) ez a két csapat várhatja az esti ellenfelét. Összességében mindkét válogatott megérdemelte a csoportból való továbbjutást. Személy szerint én többet vártam volna a németektől, a portugálok leszereplése várható volt, azonban a csoport legnagyobb csalódását Ghána játéka jelentette. Az afrikaiak mindegyik meccsen partiban voltak az ellenfeleik ellen, ám hol egy buta (és szerencsétlen) öngóllal hozták magukat reménytelen helyzetben, hol Kevin-Prince Boateng és Muntari verekedésével bomlasztották a morált. Ők is érzik, ebben bőven több lehetett volna. Az amerikaiak viszont kellemes meglepetést okoztak, taktikusan és jól futballozva léptek tovább a németek mögött. Valószínűleg a nyolcaddöntőben a belgák ellen sem fognak rossz esélyekkel indulni. Löw válogatottjának az igazi erőfelmérőt a várhatóan bekövetkező Németország-Franciaország negyeddöntő fogja jelenteni.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás