Bemutatkozik a Debreceni Egyetem kommunikáció szakos alumni LinkedIn csoportja

A debreceni Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék számára a kezdetektől fontos az együttműködő közösség szelleme. Ezt akarjuk erősíteni az oktatók és hallgatók közös munkájában, az évfolyamok egymás közti kapcsolatában, illetve a végzett és  jelenlegi hallgatók találkozási lehetőségeinek megteremtésében. Ezért fogant meg az ötlet, hogy alumni (azaz “öregdiák”) közösségünknek platformot biztosítsunk, ahol a tanszék egykori hallgatói, s a képzésben résztvevők számára lehetőség nyílik a tudáscserére, álláslehetőségek közvetítésére, általánosságban a kommunikáció- és médiaipari szakma fontos eseményeinek és projektjeinek megosztására.

2019 őszén a tanszékünk tízéves fennállását megünneplő alumni-találkozón is megfogalmazódott már az igény erre a platformra, s az idén végzős MA-évfolyamunk egykori hallgatóink tanácsait is figyelembe véve létrehozták a LinkedIn csoportot. Egyszerre szánjuk reprezentációs felületnek és kommunikációs csatornának: rólunk szól, bemutatja munkáinkat, eredményeinket és hozzánk szól, összeköt bennünket. 

A csoport elsődleges célja a szakmai-iparági kapcsolatteremtés. Reméljük, az új platform mindannyiunk számára nagyobb munkaerőpiaci láthatóságot nyújt majd. Az álláskeresésen- és kínálaton túl BA- és MA-hallgatóink esetében a gyakorlóhelyek megtalálásában is segítséget nyújthat a csoport. Azok pedig, akik már a piacon kint vannak és munkaerőt keresnek, ezen a fórumon megoszthatják, hogy milyen tudásra, gyakornoki munkára van szükség a cégüknél, vállalkozásuknál.

Ezért bátorítjuk volt és jelenlegi hallgatóinkat, hogy aki még nem rendelkezik LinkedIn-profillal, hozzon létre egyet, majd csatlakozzon a csoporthoz.

Az álláslehetőségek mellett a tudástranszfer is kiemelt fontosságú funkciója lesz a csoportnak, melyben (saját vagy kapcsolódó) szakmai tartalmakat, cikkeket, könyveket, konferenciákat, szakmai előadásokat, programajánlókat is tovább lehet majd osztani. E híradások időközönkénti publikálását egyrészről vállaljuk mi magunk (a tanszék oktatói), másrészről ajánljuk e lehetőséget a csoport leendő tagjainak is. A csoport múltbéli szakos és tanszéki események, szakmai szempontból is releváns emlékek felidézésének is terepe lehet; ahogy a jelenlegi tanszéki élet megjelenítése is közös érdekünk, hiszen hallgatóink projektjei mindig büszkeségre adnak okot, ennél a fórumnál jobb helyet pedig nem is kaphatnának az ilyen jellegű tartalmak.

Várunk tehát mindenkit, csatlakozni ezen a linken lehet.

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás