Megint 48 óra, amikor a rövidfilmeké a főszerep

Debrecenben sem rendkívüli, hogy olyan filmek megtekintésére kínálkozik alkalom, melyek különleges atmoszférájukkal a moziszékbe láncolják, s egyben elvarázsolják a mozgóképek elkötelezett kedvelőit. Immár 10. alkalommal rendezik meg a Malter Filmfesztivált, ahol a rövidfilmek idén is birtokba veszik a debreceni Apolló Mozit. Október 13-án és 14-én minden perc a konvenciómentes filmekről szól – legyenek azok provokáló, letisztult vagy akár a hétköznapi életből merítő alkotások. A fesztivállal kapcsolatban egy biztos: az esemény után szükség lesz néhány napra ahhoz, hogy a publikum kikerüljön az alkotások bűvköréből.

Október 13-án pénteken 17 órakor veszi kezdetét a rövidfilm-szemle. Az esemény egy különleges Debrecen-szekcióval – azaz kitekintő vetítésekkel – indul. Majd 18 órától startolnak a versenyfilm–blokkok: melyekből az első napon a látogatók két felvonásban láthatnak nem mindennapi filmalkotásokat.

Október 14-én szombaton 15 órától elkezdődik a versenyfilm-blokkok aznapi első felvonása, ahol 105 perc alatt hat rövidfilm megtekintésére van lehetőség. A 17:15-től kezdődő második blokk során pedig bő két óra alatt öt film tekinthető majd meg.

A fesztivál hangulati csúcspontja várhatóan az október 14-én 19:30-tól kezdődő díjátadó ünnepség lesz, amikor a díjjal jutalmazott filmeket újra levetítik majd.

Idén a Malter Filmfesztivál fővédnöke Hajdu Szabolcs, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, színházi rendező, forgatókönyvíró, színész, valamint Mátyássy Szabolcs, magyar zeneszerző, színész, művészetigazgatási menedzser, egyetemi adjunktus, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

Fontos tudnivaló, hogy a közelgő rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni személyesen az Apolló Mozi jegypénztárában vagy online van lehetőség.

További tudnivalók az eseményről és a jegyfoglalásról itt találhatók.

Szerző: Tóth Szilvia

FacebookTwitterGoogle+tumblrLinkedInDiggPinterestRedditEmail

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

hozzászólás